Recyclen is hot, heb jij al gerecyclede dansschoenen?

Tegenwoordig ontkom je er niet meer aan: iedereen om je heen doet wel op de één of andere manier aan recyclen. Dat is ook wel nodig, want zeg nou zelf: er worden zoveel goede spullen weggegooid. Met een beetje creativiteit had je daar zelf, of natuurlijk iemand anders nog een heleboel plezier van kunnen hebben. Wist je dat je er tegenwoordig zelfs dansschoenen te koop zijn, die onder andere gemaakt worden van banden? De zool die er onder die schoenen zit is namelijk gemaakt van oud rubber, wat op die manier op een hele mooie manier kan worden hergebruikt. Het mooiste is dat je er prachtig uitziet, en je doet er tegelijkertijd ook nog eens iets heel erg goeds mee.

Zijn recyclede schoenen wel iets voor mij?

De tijd dat dat misschien niet zo was, ligt inmiddels alweer een hele tijd achter ons. Het is nu juist heel erg hip, en ook verstandig om je met zaken als recyclen bezig te houden. Dus wanneer je kiest voor gerecyclede schoenen, ben je juist een echte trendsetter.

Wat voor soorten schoenen moet ik dan aan denken?

© Jupiterimages/Photos.com/ThinkstockEr zijn gerecyclede schoenen te koop in allerlei soorten en maten, dus ook leuke dansschoenen om heerlijk mee uit te gaan. Je kiest zelf de hakhoogte die je prettig vindt, en gaat voor dat design dat past bij wat je die dag of avond wilt dragen, en je ziet er perfect uit. Er zijn heel veel verschillende motieven om uit te kiezen, van heel kleurig tot wat ingetogener, het is maar net in wat voor bui je op dat moment bent.

Hoeveel mensen dragen ze al?

Waarschijnlijk zul je één van de eersten in jouw omgeving zijn die er voor kiest om te gaan recyclen, en deze hippe schoenen aan te schaffen. Een ding wat zeker is, is dat al jouw vrienden waarschijnlijk heel snel zullen volgen, als ze zien hoe mooi ze zijn. Wanneer je het goede voorbeeld geeft, en niet alleen je afval recyclet maar ook kleding en dus schoenen koopt die gemaakt zijn van hergebruikte materialen, is het slechts een kwestie van tijd voordat de rest zal volgen.

Is recyclen van schoenen echt nodig?

Zoals je misschien wel gemerkt hebt zijn de grote kledingmerken ook steeds meer bezig om iets te doen met het thema recyclen. Er zijn nu sinds kort ook jeans en andere kledingstukken op de markt die alleen maar gemaakt zijn door bijvoorbeeld plastic te hergebruiken. Het is dus wel iets dat ook in de kledingindustrie steeds meer en meer begint op te komen. Wanneer je nadenkt over de hoeveelheid afval die er op de hele wereld geproduceerd wordt, is dat natuurlijk heel erg goed nieuws. Denk je eens in dat alle materialen die wij met zijn allen weggooien op die manier een nieuw leven zouden kunnen krijgen? Dat zou toch fantastisch mooi zijn?

Is er dan al een reden om te juichen?

Het is heel erg mooi dat er steeds meer aandacht voor het onderwerp is, en dat er nu ook daadwerkelijk actie wordt ondernomen. Toch zijn er nog een heleboel dingen die en heel stuk beter kunnen, vooral ook op het gebied van mode. Doordat het allemaal nog in de kinderschoenen staat, liggen de prijzen uiteraard nog best hoog. Wanneer we nu met z'n allen aan de gerecyclede schoenen gaan, zal dat snel gaan veranderen. Daardoor zullen de prijzen naar beneden gaan en kan iedereen die dat graag wil, ook op die manier zijn steentje bijdragen. Dus trek je gerecyclede dansschoenen aan, dan vieren we hoever we nu al gekomen zijn met zijn allen.