Random Collision ontvangt Theater Stipendium van het Cultuurfonds

Random Collision ontvangt Theater Stipendium van het CultuurfondsHet Prins Bernhard Cultuurfonds heeft het Theater Stipendium toegekend aan Random Collision, een platform voor beginnende choreografen. Het Cultuurfonds Theater Stipendium is voor theatermakers die de beginfase van hun carrière voorbij zijn en toe zijn aan een nieuwe stap in hun artistieke ontwikkeling. Er is een bedrag aan verbonden van 75.000 euro, bedoeld om een theaterproductie mee te creëren.

Random Collision biedt beginnende choreografen de gelegenheid om onderzoek te doen en voorstellingen te maken. De stichting staat onder leiding van Kirsten Krans en zij is afkomstig uit de mariene biologie. De jury geeft aan dat vanuit die interesse vaak interactie ontstaat tussen dans en wetenschap en dat dit leidt tot interessante projecten die een nieuwe kijk bieden op deze twee terreinen. Verder vindt de jury dat Random Collision “een omgeving biedt waarin jonge dansmakers hun eigen stijl kunnen ontwikkelen”. Ook de unieke werkmethode van het collectief, waarbij het publiek betrokken wordt bij het creatieproces, wordt door de jury geprezen.

2013 is het laatste jaar dat het Cultuurfonds het Theater Stipendium uitreikt. Het Theater Stipendium is een gift van een anonieme schenker die zijn of haar geld beschikbaar stelt voor een specifiek doel binnen de culturele sector.

Meer informatie over Random Collision kan gevonden worden op de website van de stichting.

Foto van Endless Pleasure of Return van Wubkje Kuindersma, gemaakt door: Kirsten Krans.