Foto via Pexels

Queer ballroom cultuur komt naar Nieuw-West Amsterdam

Een roep voor meer queer activiteiten klinkt vanuit Nieuw-West en zal op 29 juli worden beantwoord. Op de eerste maandag van Pride Amsterdam zal The Kiki Kiki Ball plaats vinden in Space for Dance Art, georganiseerd door Deion Versace en ondersteund door ICK Dans Amsterdam, en maker Robin Nimanong. 

Eerste editie

The Kiki Kiki Ball zet hun allereerste editie groots neer met workshops, live optredens en een goede line-up die je niet wilt missen. Het omarmen van diversiteit, stimuleren van originaliteit en het creëeren van een veilige haven voor jongeren zijn cruciaal om elke stem te laten weerklinken. Dit is geen gewoon feest; het is een viering van expressie en gemeenschap, een sprankelend bal waar iedereen mag stralen op hun eigen manier.

De ochtend staat in het teken van workshops die uiteenlopen van category performance vogue tot category face. Het main-evenement begint pas écht om 19:00 en gaat door tot de vroege uurtjes. Deze avond zit vol metactiviteiten die de bezoekers zullen uitdagen en inspireren. Tijdens het ball zijn er live optredens door verschillende queer makers en zullen verschillende categoriën gelopen worden door jong talent! Het doel van de avond is om bezoekers de essentie van ballroom te laten ervaren en om bewustwording en dialoog te stimuleren over inclusiviteit en diversiteit in Amsterdam.

Over Space for Dance Art

Space for Dance Art vormt het culturele danshart van Amsterdam-Nieuw West, een plek waar innovatie en passie voor hedendaagse kunstvormen samensmelten. Dit platform biedt de ruimte om creatieve visies te realiseren en een breed publiek te bereiken met een divers aanbod aan activiteiten. Bezoekers en makers kunnen hier genieten van zintuigprikkelende dansvoorstellingen, interactieve workshops, levendige clubavonden, boeiende exposities, inspirerende lezingen en symposia. Space for Dance Art is meer dan een locatie; het is een gemeenschap en een thuisbasis voor iedereen die zich artistiek wil uitdrukken binnen een inclusieve omgeving.

Ga voor meer informatie en tickets naar de website.