Project RISE: zelfontwikkeling door dans in Curaçao

Project RISE Tesoro SekretoIn de paasvakantie vindt er een unieke samenwerking plaats tussen DEIRA Creative Volunteer Platform en de Dance and More Foundation Curaçao. Kinderen uit de minder ontwikkelde wijken van Curaçao kunnen in het project RISE Tesoro Sekreto twee weken lang door middel van dans bezig zijn met het ontdekken van hun verborgen schat, hun talent en het leren geloven in henzelf!

Project RISE Tesoro Sekreto

Je kwetsbaar durven opstellen en geloven in jezelf; je schat ontdekken en jezelf laten zien is waar Tesoro Sekreto (betekenis: verborgen schat) over gaat. In het project werken Junadry en Faizah - twee danskunstenaars van DEIRA - met een groep minderbedeelde kinderen die tussen de 8 en14 jaar oud zijn. Gedurende twee weken wordt er dagelijks gerepeteerd door de groep met als uiteindelijk doel: optreden voor publiek. Het project vindt plaats op Curaçao van 17 april tot en met 2 mei 2014.

DEIRA Creative Volunteer Platform

DEIRA Creative Volunteer Platform, opgericht door Naomi Deira, is een in Nederland gebaseerde vrijwilligersorganisatie die zich door middel van community arts projecten inzet voor het ontwikkelen en empoweren van minderbedeelde kinderen over de hele wereld. De organisatie werkt samen met internationale partners en zoekt lokale steun om de projecten te realiseren. De professionele kunstenaars die voor de community arts projecten worden ingezet, geven gratis workshops.

Dance and More Curaçao

Op Curaçao is samenwerking gezocht met de Dance and More Foundation Curaçao, onder leiding van Fina Ferreira. Samen met Céline Gladpootjes zet zij zich al jaren in om dans op Curaçao te ontwikkelen. Er is reeds een vooropleiding dans en een MBO-dansopleiding ligt in het verschiet. 

Momenteel trekt de Dance and More Foundation Curaçao de minder ontwikkelde wijken van Curaçao in om verborgen talent te ontdekken en te cultiveren en kunnen minderbedeelde kinderen beurzen krijgen om dansles te volgen.

Crowdfunding

Steun Project RISE!