Programma Korzo India Dansfestival

River Sutra. Foto door MagendOok dit jaar vindt het India Dansfestival Korzo weer plaats in Den Haag. Van 18 oktober tot en met 2 november zijn er verscheidene workshops te volgen en voorstellingen te zien met Indiase dans en muziek. Hier vindt u een samenvatting van het programma.

Programma

Aditi Mangaldas Dance Company – Extracts op 18 oktober om 20.00 uur in de Korzo zaal.

Aditi Mangaldas is een grote naam binnen de Kathak-dans. Zij combineert in haar choreografieën deze traditionele Indiase dans met moderne elementen. Ook deze voorstelling zal moderne en traditionele stukken bevatten.

Kanniks Kannikeswaran/Korzo producties – Sharad op 19 oktober om 20.30 en 20 oktober om 15.00 in de Korzo zaal

Het eerste Hindoestaanse koor van Nederland treedt op onder leiding van componist Kanniks Kannikeswaran. Samen met Kathak-duo Hari Noopur  en Chathana presenteren zij een bewerking van Kannikeswaran’s magnus opus Shanti - a Journey of Peace.

Monalisa Ghosh – Odissi Dances  op 23 oktober om 20.00 in de Korzo zaal, en - Promila met Nritya Vikash School op 24 oktober om 20.00 in de Korzo zaal

Monalisa Ghosh is een bekende danseres en dansdocent op het gebied van de klassieke Odissistijl. De eerste avond  zal zij een Odissi recital geven. De tweede avond zal  ze samen met leerlingen van haar dansschool het dansdrama Promila laten zien.

Indu Panday, Usha Kanagasabai en Anuradha Pancham/Korzo producties – Samarpan op 23 oktober om 20.30 en op 24 oktober om 21.30 in de Korzo studio

De deelname aan het community project  ‘Door de ogen van mijn stad’ zette dit drietal op de kaart. Een voorstelling in de dansstijl de Bharatanayam.

Gayatri Sriram – Yagyaseni (the one born of the sacrificial fire) op 25 oktober om 20.30 in de Korzo studio

Sriram is een jonge, talentvolle Bharatanatyam-danseres. Samen met een groep dansers en muzikanten geeft ze in Den haag een mysterieuze dansvoorstelling.

Shailesh Bahoran.Sutra Dance Theatre & Kalpana Raghuraman/ Korzo producties – Transfigurations op 26 oktober om 20.30 en op 27 oktober om 15.00 in de Korzo zaal

Onder leiding van Ramli Ibrahim en gechoreografeerd door Raghuraman brengt het Sutra Dance Theatre een voorstelling waarin moderne dans, Bharatanatyamstijl en de Odissi-stijl met elkaar gecombineerd worden. Een voorstelling over superhelden uit de Indiase mythologie.

Shailesh Bahoran, Revanta Sarabhai, Sooraj Subramaniam – Daksi Dances op 31 oktober en 1 november om 20.30 in de Korzo studio

Drie solodansen gericht op het mannelijk lichaam. Deze worden vertolkt door drie dansers in verschillende stijlen.

Colours of India op 1 november in de Korzo zaal

Een avondvullend programma waarbij meerdere aspecten van de Indiase dans aan bod komen. Meerdere groepen en dansers waarbij verschillende stijlen, culturen en werelddelen aan bod komen.

Kapila Venu op 2 november in de Korzo zaal

De Zuid-Indiase danseres Kapila Venu voert een zeldzame vorm van danstheater uit, Kutiyattam. Dit traditionele, rituele danstheater is door Unesco uitgeroepen als immaterieel cultureel erfgoed.

Informatie

Voor meer informatie over het programma en prijzen van het Korzo Dans festival kunt u kijken op de website van Korzo. Kaarten kunt u bestellen via deze site of bij de balie van het Korzo theater