Programma dansfestival Dias Latinos is bekend

 Bert MuijenHet programma van dans- en muziekfestival Dias Latinos, dat dit jaar van 17 tot en met 19 augustus plaats vindt, is bekend. Het festival wordt gehouden in de binnenstad van Amersfoort en biedt ruim 60 optredens die verdeeld worden over zeven podia.

Het festival begint vrijdagavond om 20.00 uur. In tegenstelling tot de overige dagen vinden er nog geen buitenoptredens plaats, maar hebben 15 horecagelegenheden een Latijns-Amerikaanse band of DJ op het programma staan. Met deze Caravana Latina wordt de stad voorbereid op de komende twee dagen in Latijns-Amerikaanse sferen.

Op zaterdag en zondag barst het festival echt los door de start van de buitenoptredens. Op beide dagen begint het festival om 13.00 uur. Op zaterdag eindigt het om 01.00 uur en op zondag om 22.00 uur. De straten van Amersfoort zullen worden opgefleurd door de vrolijke klanken van tango, salsa en merengue. Op de Groenmarkt treed de Antwerpse band Sindicato Sonico op met Mestizo, de band Caribbean Fever speelt op de Appelmarkt, Cubaanse salsa wordt door Orquesta Salsabor gespeeld op de Hof en Mariachi Tierra Caliente vertegenwoordigt Mexicaanse Mariachi muziek op het Lieve Vrouwekerkhof. Latinjazz van bands als CaboCubaJazz en het Randal Corsen Quartet is te horen op ‘t Havik en door de Langestraat trekt dit jaar onder andere de EartQuake Brassband. Naast alle optredens is er een markt met Latijns-Amerikaanse producten op het Kleine Spui te vinden.

Voor het eerst wordt ook theater De Flint betrokken bij Dias Latinos. Op zaterdagavond kan in de Stadshal gedanst worden in de grootste tangosalon van Midden Nederland en in de Observant aan het Stadhuisplein kun je beide dagen tango en salsa workshops volgen onder de naam ‘Rabobank School of Latin’.

Kijk voor meer informatie op www.diaslatinos.nl