Programma DANS-‘ N-WEST bekend

DANS-'N-WEST. Beeld door fotograaf Bastian Manders.Op 7 september 2013 vindt in Amsterdam-Osdorp een nieuw eendaags dansfestival plaats: DANS-‘ N-WEST. Tijdens dit festival kun je werk zien van onder meer Alida Dors, Arno Schuitemaker, Giulio D’Anna en Mouna Laroussi. De dansproducties worden getoond op locaties op en rond Meer en Vaart.

Het programma van DANS-‘N-WEST, bestaande uit producties van verschillende dansstijlen, is inmiddels bekend en staat op de website van het festival. Zo zullen Alida Dors en haar dansers Coffee & Cigarettes #3 op een drijvend ponton in de Sloterplas presenteren, en kun je de Turkse Volksdansgroep RAKKAS aanschouwen op de bovenste etage van een parkeergarage aan het Osdorpplein.

Internationale dansgroepen

In samenwerking met XPATS haalt het festival twee internationale samenwerkingsprojecten naar Amsterdam. XPATS A-AMAZE is een samenwerking tussen getalenteerde jonge dansers uit Zürich, Tel Aviv en Den Haag. Onder leiding van Lloyd Marengo maken zij een voorstelling die eind augustus op het Zürcher Theaterspektakel in première gaat.

Een groep dansers uit Istanbul werkt samen met de Amsterdamse dansers van OnPoint om samen met de beroemde Berlijnse choreograaf Kadir ‘Amigo’ Memis een nieuwe choreografie te maken, die later ook in Istanbul te zien zal zijn.

DANS-‘N-WEST

Het festival onderscheidt zich door voorstellingen te geven op ongewone locaties, zoals een winkelstraat of een kerk. De dansvoorstellingen zijn van ’s middags tot ’s avonds meerdere keren te zien, zodat het publiek zijn eigen route door het programma kan samenstellen.Kijk voor meer informatie op de website van DANS-‘N-WEST.