Programma Cinedans online

Het programma van de tiende editie van Cinedans is bekend en vanaf nu online te bekijken. Van 1 tot en met 9 maart toont Cinedans dansfilms en documentaires over bekende danskunstenaars in het nieuwe filmmuseum EYE. Cinedans biedt zeer diverse dansfilms: van korte clips tot verhalende dansfilms en van serieus dansonderzoek tot ontroerende animaties.

One Minute Dance Film Contest

Voor de vierde keer op rij organiseert Cinedans ook de One Minute Dance Film Contest, in samenwerking met The One Minutes en De Nederlandse Dansdagen. Dit jaar zijn er voor de wedstrijd meer dan 150 dansfilms van één minuut ingezonden. Uit de inzendingen is een speciaal programma gecreëerd met de beste dertig filmpjes. Op 22 februari wordt bekendgemaakt welke films dit zijn. Het programma is vrijdag 8 maart te zien bij Cinedans.

Lezingen en panels

Naast de films zijn er tijdens Cinedans verdiepende lezingen en panels. Zo is er op 3 maart het panel ‘Screendance, lifestyle & media’, over de rol die dansfilm speelt in de hedendaagse beeldcultuur. Op 8 maart is er de lezing ‘On dancing bodies’ die vertrekt vanuit de vraag of de bewegingen van bijvoorbeeld dieren, poppen of balletjes ook dans genoemd kunnen worden. Zeynep Gündüz, expert op het gebied van digital dance, interviewt beeldend kunstenaar Johan Rijpma over dit onderwerp. Tenslotte is 9 maart een panel over de distributie van dansfilms.

Kijk voor het programma en informatie over kaartverkoop op de website.