Producer Mark Ronson maakt balletmuziek

Mark Ronson foto Chris HakkensProducer Mark Ronson gaat voor een nieuwe choreografie van The Royal Ballet in Engeland een stuk componeren. De bekende rock, soul, pop en hiphop producer componeert voor het eerst in zijn leven een muziekstuk voor ballet. De voorstelling met de choreografie van Wayne McGregor gaat in april in wereldpremière.

In de voorstelling worden achttien ballerina’s bijgestaan door meerdere artiesten die de negen nummers van Ronso gaan uitvoeren. De Britse producer wordt bijgestaan door de Amerikaanse muzikant Wyatt. Het Royall Ballet heeft er in ieder geval vertrouwen in, zij verwachten “een perfecte mix van pop, dance en meer”. De dansvoorstelling wordt zes keer opgevoerd in het Royal Opera House.

Mark Ronson is vooral bekend van zijn werk met de overleden Amy Winehouse. Voor zijn tweede album coverde Ronson Valerie van The Zutons. Winehouse was degene die het later inzong. Het nummer werd een grote hit en haalde de achtste positie in de Single top 100. De producer heeft met een groot scala aan artiesten samengewerkt, waaronder The Kaiser Chiefs, Radiohead en Sean Paul.

Tot 2 maart kan je gratis kaarten winnen voor de voorstelling Far van Wayne McGregor in het Muziektheater in Amsterdam.