Beatrix

Prinses Beatrix bij 25e editie Nederlands Balletgala Dansersfonds ‘79

Prinses Beatrix zal maandagavond 13 november de 25ste editie te gast zijn bij van het Nederlands Balletgala van Stichting Dansersfonds ’79 in het DeLaMar in Amsterdam. Het Nederlands Balletgala wordt opgedragen aan Samuel Wuersten, algemeen en artistiek directeur van het Holland Dance Festival. Daarmee wil het fonds Samuel eren voor zijn inspanningen voor de Nederlandse dans in de afgelopen drie decennia.

Gala-editie

Hoogtepunten tijdens de gala-editie van dit jaar zijn onder meer Ten Duets on a Theme of Rescue van Crystal Pites (Nederlands Dans Theater 2), een deel uit de recente productie Carmen (Introdans) en twee duetten uit respectievelijk David Dawsons The Four Seasons (Het Nationale Ballet).

Aanmoedigingsprijzen

Het Nationale Ballet, de Junior Company van Het Nationale Ballet, Nederlands Dans Theater, Introdans, Scapino Ballet Rotterdam en Conny Janssen Danst treden dit jaar op. Ook worden tijdens het gala aanmoedigingsprijzen uitgereikt voor veelbelovende dansers en een prijs van verdienste aan een danser of choreograaf als blijk van lof.

Stichting Dansersfonds '79

Stichting Dansersfonds ’79 is opgericht om dansers die vanwege leeftijdsredenen of hardnekkige blessures hun danscarrière moeten beëindigen, financieel te ondersteunen en om jonge dansers te stimuleren en ondersteunen. Zo biedt het fonds jong danstalent studiebeurzen en geldprijzen om internationaal topniveau te kunnen behalen. Eén van de middelen om fondsen te werven is het Balletgala.