Korzo en Nederlands Dans Theater, Voorjaarsontwaken

Prikkelend en kersvers talent op dansfestival Voorjaarsontwaken

Korzo en Nederlands Dans Theater vieren de lente met het jaarlijkse dansfestival Voorjaarsontwaken in Den Haag. Van 20 tot en met 23 mei gaan de deuren van Korzo wagenwijd open voor verrassend choreografietalent uit binnen- en buitenland. Opmerkelijke en kersverse voorstellingen worden gebundeld tot een gevarieerde dansavond waarin ieder zijn of haar favoriete talent kan ontdekken.

Programma Voorjaarsontwaken

Voor de editie van 2015 is een gevarieerd programma samengesteld van uiteenlopende (dans)makers. De Japanse choreograaf Kenzo Kusuda maakt een solo voor de Indiase danseres Indu Panday. Nieuw werk is er ook van Haags talent Rutkay Özpinar die vorig jaar zijn choreografiedebuut bij Korzo maakte in Here we live and now. Verder is de dansperformance BOKKO van Karel van Laere en Vanja Rukavina, en het duet Exceptions Occur van Tom Weinberger & Milena Twiehaus. De avond wordt aangevuld met stukken uit de jongste editie van SWITCH, het jaarlijkse benefietprogramma van en door NDT dansers.

Korzo en Nederlands Dans Theater

Sinds 2013 bundelen Korzo en Nederlands Dans Theater hun krachten om aanstormende dansmakers optimaal te begeleiden en een geschikt podium te bieden. Dit doen zij met een aantal events waarvoor getalenteerde choreografen worden uitgenodigd korte voorstellingen te maken. Deze worden gebundeld gepresenteerd tijdens Here we live and now, Up & Coming Choreographers en Voorjaarsontwaken in het Korzo theater. Daarnaast kiezen Korzo en NDT ieder jaar een choreograaf die zij ondersteunen om een nieuwe productie te maken en daarmee op tournee te gaan.

Dansdate Den Haag Danst!

Op donderdag 21 mei organiseert Den Haag Danst! een dansdate naar Voorjaarsontwaken. Onder begeleiding van dansambassadeur Leandro Vanenburg bezoekt het publiek de voorstellingen en ligt er een exclusieve verrassing in het verschiet. Voor iedereen die van dans houdt en eens een voorstelling wil bekijken door de ogen van een professional.

Ga voor meer informatie over Voorjaarsontwaken naar de website van Korzo.

Meer inspiratie