Première updates

Premières deze week: o.a. One Limited Space van HNDRD, het nieuwe gezelschap van Min Hee Bervoets

Deze week zal het eerste werk One Limited Space van het nieuwe gezelschap HNDRD van Min Hee Bervoets zijn entree maken op het Holland Dance Festival. Verder verheugen we ons op het werk Summa van Samir Calixo en Cello Octet Amsterdam, met de iconische en prachtige muziek van Arvo Pärt. Ook kijken we uit naar KUKA van maker Huang Yi, waar danser en robot samenkomen in een intrigerend en aangrijpend duet. Benieuwd wat er nog meer speelt deze week? Bekijk hier het volledige overzicht van de danspremières, boek je ticket(s) en genieten maar.

Danspremières van vrijdag 26 tot en met donderdag 1 februari 2018

Een avond met Lonneke ‘’mixed bill’’ – Lonneke van Leth

Choreografe Lonneke van Leth toont haar vele gezichten tijdens dit avondvullende programma. Aan de hand van anekdotes vertelt Van Leth wat haar inspiratiebronnen waren en welke keuzes ze maakte om tot deze choreografieën te komen. De beeldende dansstijl van Van Leth en de live muziek van het Matangi Kwartet zorgen voor een gevarieerde avond bestaande uit vier choreografieën.

26/01 (vrij) | Schouwburg, Hengelo | Tickets

Het oog van Godot – Dansgezelschap de Stilte, Theaterwerkplaats Tiuri

Tijdens de Cultuurnacht 2018 presenteert dansgezelschap de Stilte in samenwerking met Theaterwerkplaats Tiuri de voorstelling ‘Het Oog van Godot’. Met het getoonde en bekeken lichaam als uitgangspunt ontmoeten dansers van de Stilte en spelers van Tiuri elkaar in de beeldtaal van dans en non-verbaal theater. Zien en gezien worden is het thema van deze productie. Het theaterspektakel is op 26 januari zeven keer te zien in de Grote Kerk in Breda.

26/01 (vrij) | Grote kerk, Breda | Tickets

I can see myself through your eyes –Cecilia Moiso

I can see myself through your eyes is een multidisciplinaire voorstelling die beweging, zang en tekst combineert op een eigenwijze manier die typerend is voor het werk van Cecilia Moisio. Rauwe emotie gaat samen met een strakke en beheerste choreografie. Bewegend en zingend gaan choreografe Moisio en zangeres Ineke Vandoorn een spottende, steeds fellere dialoog aan over het kunstenaarschap in de moderne tijd.

26/01 (vrij) | Theater Kikker, Utrecht | Tickets

Summa – Samir Calixo en Cello Octet Amsterdam

De bijzondere samenwerking van choreograaf Samir Calixo en het Cello Octet Amsterdam resulteert in de nieuwe productie Summa. Acht cellisten en twee dansers brengen in opperste concentratie een synthese tussen de muziek en de kennis die in ons lichaam ligt opgeslagen: een ‘summa’ van onze menselijke complexiteit. Muziek streelt de ruimte als een fluistering, terwijl dans de ruimte doorsnijdt als de wind. 

26/01 (vrij) | Holland Dance Festival, Korzo Theater, Den Haag | Tickets

Good (old) times – PRA muziektheater

Dat dansen voor alle leeftijden is toont deze productie van het PRA muziektheater. Monique Masselink brengt in nauwe samenwerking met choreograaf/danser Andrea Beugger en acteur Dries van der Post jonge en oudere dansers, professionals en amateurs samen. De kracht van de ontmoeting tussen deze individuen en hun leefwerelden brengt een stuk dat gaat om verlangens, herinneringen en nog te vervullen dromen.

28/01 (zo) | Holland Dance Festival, Theater aan het Spui, Den Haag | Tickets

One Limited Space – HNDRD (Min Hee Bervoets)

Voor de allereerste voorstelling met het nieuwe gezelschap HNDRD heeft Min Hee Bervoets acht uiteenlopende dansers gevonden met diverse achtergronden. In ‘One Limited Space’ haakt ze in op de vraag: Wat is het verschil tussen het brein van een man en dat van een vrouw? En wat gebeurt er als ze ‘’samen’’ denken? De titel staat enerzijds voor één brein en anderzijds voor één ruimte waarin de dansers bewegen.

30/01 (di) | Holland Dance Festival, Korzo Theater, Den Haag | Tickets

The Enormous Room – The Stopgap Dance Company

The Stopgap Dance Company werkt sinds 1995 aan de frontlinie om dans te promoten waarin dansers met en zonder beperking met elkaar dansen. De producties blinken uit door de innovatieve geest, intelligentie en kracht. The Enormous Room gaat over een vader en dochter die worstelen met het verlies van hun echtgenote en moeder. En dansstuk over omgaan met verlies.

30/01 (di) | Holland Dance Festival, Theater aan het Spui, Den Haag | Tickets

Panorama – Giulio D’Anna

Panorama begint waar de meeste sprookjes eindigen, 'zij leefden nog lang en...'. Maar hoe dan? Choreograaf Giulio D'Anna zet één echtpaar in het middelpunt: Kristin de Groot en Piet Rogie, bekende kunstenaars in de danswereld en sinds 25 jaar partners in de liefde. In hun duet wordt alle passie, strijd, lol, twijfel en verlangen zichtbaar van mensen die lange tijd bij elkaar zijn. Een rijke danstaal ontstaat, geïnspireerd door ballroom, moderne dans en acro-yoga.

31/01 (woe) | Frascati, Amsterdam | Tickets

KUKA – Huang Yi

In zijn streven om een perfect kind te zijn, verlangde de Taiwanese choreograaf en danser Huang Yi naar een robot als zijn compagnon. Als volwassenen koos hij er één om mee te dansen: robot KUKA. De vindingrijke Huang vond een manier om in de buurt van de robot te dansen, wat normaal gesproken uit veiligheidsoogpunt niet toegestaan is. Voor de choreografie dient zijn jeugd als inspiratiebron, waarin hij steeds de façade van een gelukkig kind ophield. Dit intrigerende en aangrijpende stuk gaat over eenzaamheid en zelfrealisatie, waarin de robot en de danser haarscherp op elkaar zijn ingespeeld.

01/02 (do) | Holland Dance Festival, Theater de Veste, Delft | Tickets

Schijtziek – Mouna Laroussi

Mouna Laroussi is door een darmaandoening jarenlang letterlijk schijtziek geweest. Inmiddels weet ze dat je de ziekte niet overwint door de bagger te ontkennen. Dansend, pratend en zingend vertelt ze in deze interdisciplinaire voorstelling haar verhaal, waarin ze actuele maatschappelijke thema’s vanuit haar perspectief als Nederlandse en Marokkaanse maker belicht.

01/02 (do) | Podium Mozaïek, Amsterdam | Tickets