Kyabajō, Jija Sohn, White on White, Marc Vanrunxt, dans, première

Premières deze week: o.a. Kyabajō van Jija Sohn

Dansmaker Jija Sohn presenteert met Kyabajō tijdens het Moving Futures Festival in Amsterdam haar uitdagende choreografie over machtsverhoudingen binnen een relatie. Tevens beleeft het veelbelovende White on white van choreograaf Marc Vanrunxt zijn Nederlandse première. Meer danspremières tussen vrijdag 30 maart en donderdag 5 april 2018 zijn er niet.

Kyabajō - Jija Sohn 

De Kyabajō is een flirterige Japanse gastvrouw. Zij serveert drankjes, steekt sigaretten aan en voert intelligente gesprekken met hardwerkende mannen. Maar wie heeft de macht binnen deze relatie, en wie gebruikt wie nu eigenlijk? Jija Sohn en haar performer brengen de geneugten en perversiteit van de Japanse Kyabajō en haar Westerse equivalent aan het publiek. Laat je als een kalverliefde meevoeren, word vriendelijk verleid, laat je beestachtig bekoren en vind plezier in het perverse … of het perverse in plezier.

30/03 (vrij) | Moving Futures Festival, Dansmakers Podium, Amsterdam | Tickets

White on White (NL Première) - Marc Vanrunxt, Kunst/Werk 

White on White is een dansvoorstelling gerealiseerd door choreograaf Marc Vanrunxt voor de Turkse danseres Bahar Temiz die hij in 2014 leerde kennen tijdens een workshop van Platform 0090 in Istanbul. In White on White wil Vanrunxt een performatieve ‘totaalervaring’ creëren in nauwe samenwerking met beeldend kunstenares Anne-Mie Van Kerckhoven uit Antwerpen en de Brusselse modeontwerper Jean-Paul Lespagnard. Het samenbrengen van deze uitgesproken expressieve en extraverte kunstenaars kan voor vuurwerk zorgen. Zoals in de meeste van zijn solo’s probeert Vanrunxt iets belangrijks en essentieels te onttrekken aan Bahar door middel van con-structie, de-constructie en re-constructie van bewegingen, beelden en atmosferen.

03/04 (di) | Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond, Amsterdam | Tickets