Dutch Doubles, het Nationale Ballet, Nass (les gens), Moving Futures Festival, première, dans

Premières deze week: o.a. Dutch Doubles van Het Nationale Ballet

Met de tweede editie van Dutch Doubles van het Nationale Ballet en Nass (les gens) van Cie. MAssala in samenwerking met Fouad Boussouf, brengt ook deze week ons weer zinderende dans in de Nederlandse theaters. Dit zijn de enige danspremières tussen vrijdag 23 en donderdag 29 maart 2018.

Dutch Doubles - Het Nationale Ballet 

Na het succes van Dutch Doubles in 2014  brengt Het Nationale Ballet nu een tweede editie uit. Dit keer gaan in Nederland gevestigde choreografen de dialoog aan met vier beroemde musici. In deze editie van Dutch Doubles zijn wereldpremières te zien van Ernst Meisner en Annabelle Lopez Ochoa, evenals bijzondere werken van Hans van Manen en Wubkje Kuindersma, gecreëerd in nauwe samenwerking met musici die zij bewonderen.

24/03 (za) | Nationale Opera & Ballet, Amsterdam | Tickets

Nass (les gens) - Cie. MAssala/Fouad Boussouf, AerowavesTwenty18 

Zeven mannen, zeven dansers, verheerlijken de kracht van het collectief in de intens en acrobatische voorstelling Nass (les gens) van Cie. MAssala / Fouad Boussouf. Een internationale dansvoorstelling uit de officiële selectie van Aerowaves TWENTY18. Nass (les gens) is onderdeel van het Moving Futures Festival.

29/03 (do) | Moving Futures Festival, theater Bellevue, Amsterdam | Tickets