Premieres deze week New Moves Nationale Ballet De ontmoeting Introdans

Premières deze week: New Moves en De ontmoeting

Deze week staan er twee premières op de bühne. New Moves van Het Nationale Ballet op vrijdag 22 juni in Amsterdam. En De ontmoeting van Introdans op woensdag 27 juni in in het Stadstheater Arnhem.  

New Moves van Het Nationale Ballet

De dansers van Het Nationale Ballet kunnen in New Moves zelf een choreografie creëren maar zich ook als decor- of kostuumontwerper scholen, als pianist of als lichtman (m/v) optreden of zich op andere wijze ontwikkelen in een van de vele facetten van de podiumkunsten, zowel voor als achter de schermen van New Moves. Elke editie van New Moves biedtje de kans om de choreografen van de toekomst te ontdekken. Het levert elk jaar opnieuw een verassend en zeer gevarieerd dansprogramma op.

Première: 22/06(vr) | Nationale Opera & Ballet Amsterdam | Tickets 

De ontmoeting van Introdans

De Ontmoeting is een speciale dansproductie, waarin de professionals van Introdans samen optreden met gastdansers uit bijzondere doelgroepen. Deze bijzondere dansproductie is het geesteskind van choreograaf Adriaan Luteijn. “Ik wil met De Ontmoeting een brug slaan tussen de wereld van de super fitte en krachtige danser en iemand die in zijn dagelijks leven juist wordt belemmerd door zijn lichaam.” In het verleden leverde dit al samenwerkingen op tussen Introdans en senioren, mensen met een verstandelijke beperking en jongeren die lijden aan een progressieve spierziekte.

Première: 27/06(wo) | Stadstheater Arnhem| Tickets