Mette Ingvartsen Artez DOCH RAMA Next Move 69 positions

Premières deze week: 69 positions & Next Move International Conference

Deze week staan er twee nieuwe premières op de planken: op 25 en 26 mei vind het Next Move International Conference plaats in Arnhem. En op donderdag 31 mei vindt de première 69 positions van Mette Ingvartsen plaats in de schouwburg van Rotterdam.

69 positions van Mette Ingvartsen

Choreografe Mette Ingvartsen presenteert op donderdag 31 mei haar nieuwe choreografie in de Schouwburg van Rotterdam, waar overmatig, naakt, orgie erotiek, ritualistisch plezier, publieksparticipatie en politieke betrokkenheid aan bod komt. Mette Ingvartsen nam wel vaker het onderwerp seksualiteit als uitgangspunt voor haar werk. In haar nieuwe voorstelling komen in 69 positions alle uitingen van de seksuele utopie die eigen is aan de tegencultuur en experimentele uitvoeringen van de jaren 60 weer naar voren.

Première: 31/05(za) | Rotterdamse Stadsschouwburg| Tickets

Next Move International Conference

ArtEZ, DOCH en RAMA presenteert Next Move International Conference. Deze conferentie maakt deel uit van een driejarig internationaal project over de toekomst van het dans- en muziekonderwijs, gefinancierd door het Erasmus + -programma van de Europese Unie. Het resultaat is een inclusieve visie op onderwijs in dans en muziek. Je wordt uitgenodigd om deel te nemen aan verschillende tours om verschillende innovatieve en opwindende activiteiten te ervaren. Die worden georganiseerd door onze studenten en medewerkers. De stad Arnhem ademt kunst, creativiteit en ondernemerschap.

Première: 25-26/05 (vrij/za) | Arnhem| Tickets