Première voorstelling 27th Character van Minke Elisa Brands

Première voorstelling 27th Character van Minke Elisa BrandsOp 7 mei gaat de voorstelling 27th Character van Minke Elisa Brands in première in Theater Kikker in Utrecht. Brands viert hiermee haar tienjarig jubileum als onafhankelijk choreograaf.

27th Character

De titel van de voorstelling staat voor de ampersand, beter bekend als het &-teken. Dit was eens de 27e letter van het Engelse alfabet. Het &-teken is voortgekomen uit de letters ‘et’, Latijns voor ‘en’. Brands is gefascineerd door de manier waarop deze letters aan elkaar zijn verbonden en de functie van het leesteken binnen de taal. In de voorstelling richt ze zich met haar dansers op de verbindende factor in dans, door middel van samengaan en loskomen en aantrekken en afstoten.27th Character is dinsdag 7 mei (première) en 8 mei te zien bij Theater Kikker. Brands heeft haar publiek uitgenodigd om in drie previews mee te kijken naar en te praten over de voorstelling. Twee previews zijn al geweest, maar het is nog mogelijk om op 23 april de laatste preview bij te wonen. Centraal hierin staat de vraag hoe je uit talloze mogelijkheden de juiste beweging kiest.

Minke Elisa Brands

Brands is afgestudeerd als danseres aan de Vaganova Ballet Academy in Sint Petersburg. Hierna danste ze bij gezelschappen als Het Nationale Ballet, Shusaku/Bodytorium en de Rotterdamse Dansgroep. Sinds 2002, nadat ze als choreograaf afstudeerde aan de Rotterdamse Dansacademie (Codarts), maakt Minke Elisa Brands zelf dansvoorstellingen voor vlakke vloertheaters en verschillende festivals. In 2003 richtte zij Dc/DK op, een creatief dansgezelschap dat ook de ruimte biedt aan andere kunstdisciplines. Tevens werkt de choreografe als danscoach en workshopleider voor diverse organisaties. Het bestellen van kaarten voor de voorstelling of de preview kan via de website van Theater Kikker. Meer informatie over Minke Elisa Brands is hier te vinden.

Foto: Marieke van Delft