Première Tender Hooks
Op 21 juni 2013 is de première van Tender Hooks van de Dansgroep Haarlem in de toneelschuur in Haarlem te zien. De choreografie van Tender Hooks heeft Didy Veldman in 2003 gemaakt voor het Portugese Ballet Gulbekian in Lissabon. De voorstelling van Dansgroep Haarlem is hier een korte bewerking van. Door de internationale bekendheid van Didy Veldman, krijgt ze voor de première de gelegenheid om iets te vertellen over haar werk als choreografe.
Het uitgangspunt van Tender Hooks is het uitbeelden van het belang om verbindingen aan te gaan in de samenleving. Door de input van de dansers zelf is het een persoonlijke voorstelling geworden.
Naast de voorstelling Tender Hooks, worden ook de voorstellingen Le Sacre du Printemps, Schaakspel en Arthur van Avalon opgevoerd. Deze dansproducties zijn samengesteld door de choreografen Haya Maëla en Damar Lamers.
Producties van Haya Maëla en Damar Lamers
Le Sacre du printemps vertelt het verhaal van een oud Russisch ritueel over het opofferen van een jonge maagd om de vruchtbaarheid van het land en het volk te vergroten. Het verhaal werd bijna honderd jaar geleden verteld in het dansstuk Le Sacre du printemps van Vaslav Nijinsky. Na deze première kwam er zoveel kritiek op de kostuums, de muziek en het thema, dat het bijna een rel veroorzaakte.
De voorstelling Schaakspel is een dansproductie uit 2008 op de muziek van componist Louis Andriessen. Door het uitbeelden van de zwarte en witte schaakstukken heeft de voorstelling veel weg van een echt schaakspel.
Arthur van Avalon is gebaseerd op het boek ‘Nevelen van Avalon’ van Marion Bradley. De voorstelling vertelt op beeldende wijze het verhaal over koning Arthur en zijn weg naar de kroon. Het verhaal zal voornamelijk ingaan op de rollen van de vrouwen in zijn leven: Gwenhyfar, zijn zus Morgaine en hoge priesteres Vivian.
Meer informatie over de voorstelling of over Dansgroep Haarlem is te vinden op de website en telefonisch via 023-5350312.
Het kopen van kaartjes kan via deze website of telefonisch via 023-5173910.
Foto door Guus Bosman via Wikimedia.