Première Down by Law 20 november in Bijlmer Parktheater

Theatervoorstelling Down by Law gaat op 20 november in première in Amsterdam.‘Vier jongeren, vier verhalen, één cel’. Dat is de strekking van het theaterstuk Down by Law dat op 20 november in het Bijlmer Parktheater Amsterdam in première gaat. Daarna volgt een nagesprek met onder meer topfunctionarissen, ex-gedetineerden en de theatermakers. Het is tegelijkertijd de aftrap van een landelijk tournee langs jeugdgevangenissen, opvanghuizen en scholen.

Down by Law is een theatervoorstelling ontwikkeld voor en door jongeren onder begeleiding van Stichting Ideefix (platform voor jonge makers op gebied van film, theater, muziek en multimedia). Na de voorstelling kun je deelnemen aan gesprekken met stadsdeelwethouder Zorg & Cultuur Amsterdam Zuid-Oost Urwin Vyent, lid eenheidsleiding politie Amsterdam Hanneke Ekelmans, lid parketleiding Openbaar Ministerie Amsterdam Pim van Uchelen, twee ex-gevangenen en de regisseur Daniel Krikke. 

]

Down by Law is gebaseerd op waargebeurde verhalen van ex-gedetineerde jongeren uit Nederland. Scenarioschrijver Daniel Krikke vertaalde de verhalen naar verschillende fictieve personages. Het theaterstuk toont een kijkje in de omgang met het gevangeniswezen door jongeren.

Kijk hier voor tickets.

Down by Law tournee

Na de première start Down by Law haar tournee langs verschillende opvanghuizen, scholen en jeugdgevangenissen in Nederland. Doel van het tournee is jongeren te inspireren bij het maken van de juiste keuzes.

Down by Law wordt mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Jeugd Instituut en Stichting Ideefix.