Première dansdocumentaire Same Difference

Same DifferenceOp zondag 6 oktober gaat de documentaire Same Difference in première. Dit zal gebeuren tijdens de Nederlandse Dansdagen, een jaarlijks festival dat op 4, 5 en 6 oktober plaatsvindt in Maastricht. De première zal plaatsvinden om 15.30 uur in Lumière Cinema Maastricht.

Documentaire

Same DifferenceSame Difference is een film van Manon Lichtveld en Bas Westerhof (Beat the Dutch Films) over vier kinderen uit één Nederlands gezin. De makers volgen een jaar lang één broer en drie zussen: Marne, Myrthe, Imre en Xanthe van Opstal. Alle vier hebben zij gekozen voor een danscarrière en dansen zij bij hetzelfde internationale moderne dansgezelschap, het Nederlands Dans Theater (NDT). Er is sprake van een unieke situatie binnen de danswereld. De documentaire brengt hun passie voor dans in beeld en laat zien waarom ze alle vier voor het NDT kiezen. De film toont de onderlinge overeenkomsten en onderlinge verschillen van het dansgezin.

Uitzending

De documentaire is eenmalig te zien in de bioscoop op zondag 6 oktober. Vervolgens zendt NTR de film uit op 13 oktober om 13.00 uur op Nederland 2. De herhaling is op 14 oktober om 00.05 uur op Nederland 2. Bekijk hieronder de trailer.

Voor meer informatie over de Nederlandse Dansdagen, bekijk hier de website.