Poster voor festival Dias Latinos van Marnix de Vries

Campagneposter Dias Latinos 2012Voor het festival Dias Latinos 2012 is de campagneposter dit jaar weer gekozen in een ontwerpwedstrijd. Het winnende ontwerp is van Marnix de Vries, dit werd onlangs bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in kunsthal KAdE. De jury bestond uit Cees Kamerbeek, Bert van der Horst(BFC Graphics) en kunstenaar Gert van Reenen. Het ontwerp werd energiek en authentiek genoemd.

Dit jaar waren er 89 ontwerpen ingezonden en brachten 900 mensen hun stem uit op de website van festival Dias Latinos. De poster van het festival wordt ieder jaar door een andere kunstenaar gemaakt en wordt ondertussen als een echt collectors item gezien. Dit was het derde jaar dat de poster door middel van een competitie verkozen werd.

Festival Dias Latinos is een Nederlands muziek- en dansfestival waarbij de nadruk op Zuid- Amerikaans en Caribische muziek en dans ligt. Theater, beeldende kunst en educatie maken deel uit van het festivalprogramma. Het festival vindt in Amersfoort plaats, van 17 t/m 19 augustus.