Podium Mozaïek bij Julidans

Flyer JulidansOp 5 en 6 juli 2013 is het Podium Mozaïek bij Julidans, het internationale festival voor hedendaagse dans in Amsterdam. Op deze dagen worden bij Podium Mozaïek drie producties op het gebied van hiphop vertoond. De eerste productie is Monchichi van het choreografenduo Sébastian Ramirez en Honji Wang. Op de zaterdag worden de producties van Alida Dors Living Apart and Together en Coffee and Cigarettes #2 opgevoerd.

Monchichi

Op vrijdag 5 juli wordt om 21.00 uur de productie Monchichi vertoond. Remirez en Wang hebben beide een andere culturele achtergrond. Ramirez is namelijk een Fransman met een Catalaanse en Spaanse achtergrond en Wang is een Duitse met Koreaanse ouders. Dit wordt goed vertolkt in de voorstelling, waarbij er gezocht wordt naar een mogelijkheid om de culturele verschillen te combineren in een relatie. Hierbij wordt de nadruk gelegd op het vinden van jezelf en het bereiken van je doel. Ook wordt er een uniek contrast gecreëerd tussen de klassieke dans en breakdance.

Choreografe Alida Dors

De choreografe Alida Dors laat in haar producties duidelijk haar voorkeur voor hiphop blijken. In de voorstelling Living Apart and Together wordt dit gecombineerd met de zoektocht naar identiteit en de vernieuwing van urban dance.

De voorstelling Coffee and Cigarettes #2 wordt gedanst door drie vrouwen die ‘de vrouw’ uitbeelden. Het is een drieluik dat de allerdaagse dingen in het leven uitbeelden, zoals verveling, de maatschappelijke druk en de drang naar avontuur. Deze voorstelling is een coproductie van het Korzo en Stichting Backbone. Deze producties zijn op zaterdag 6 juli te bekijken om 21.00 uur.

Meer informatie over het programma en de prijzen is te vinden op de website van Podiummozaïek en de website van Julidans.