Itamar Serussi in aflevering 7 van Podium Dans

Podium Dans – met Itamar Serussi

De 39-jarige Israelische choreograaf Itamar Serussi komt maandag 27 november om 21.25 uur aan het woord in het wekelijkse dansprogramma van de NTR op NPO Cultura. Hierin komen choreografen en artistiek leiders van de meest toonaangevende dansgezelschappen uit Nederland aan het woord.

In iedere aflevering staat één gast centraal. De aanleiding is een actuele gebeurtenis in de loopbaan van de gast, maar er is ook ruimte voor verdieping en reflectie op de dans in al zijn verschillende verschijningsvormen. Interviews worden afgewisseld met archiefbeelden en fragmenten uit eerdere voorstellingen, documentaires, reportages en dansfilms gerelateerd aan de desbetreffende gast. Hierdoor ontstaat een plek waar de Nederlandse dans de ruimte krijgt die het verdient. 

Aflevering 7: Itamar Serussi       

Serussi start zijn carrière als danser bij de beroemde Israëlische Batsheva Dance Company. Zijn carrière als choreograaf start hij bij het inmiddels opgeheven danshuis Station Zuid. Met zijn persoonlijke en zeer fysieke stijl en het gebruik van humor en improvisatie begeeft hij zich graag buiten de grenzen van de traditionele dans. Podium Dans zoekt hem op bij Scapino Ballet Rotterdam tijdens de repetities van zijn nieuwste stuk Love Gun.

Overige afleveringen Podium Dans

  • Maandag 4 december - Rachel Beaujean           
  • Maandag 11 december - Sidi Larbi Cherkaoui     
  • Maandag 18 december - Gabriela Carrizo & Franck Chartier

Producent: Beat the Dutch 

Meer inspiratie