Pindorama van Lia Rodrigues komt naar Amsterdam

PindoramaIn het vorige nummer van Dans Magazine stond een artikel over choreografe Lia Rodriguez met als veelbelovende slot alinea: "Het Prins Claus Fonds probeert de voorstelling in december naar Nederland te krijgen." Dat gaat nu inderdaad lukken! Op 12 december staat Lia Rodrigues met Pindorama in de Stadsschouwburg Amsterdam.

Lia Rodrigues

Prins Claus Laureaat 2014 Lia Rodrigues is een Braziliaanse danseres en choreograaf die woont en werkt in Maré, een van de grootste favela's in Rio de Janeiro. Ze was al eens eerder in Amsterdam, tijdens Julidans 2011 met Pororoca. Nu is Pindorama in de schouwburg te zien. In die voorstelling creëert Rodrigues met een minimum aan middelen een voortdurend veranderend fysiek en spiritueel landschap dat meandert tussen maagdelijkheid en verwoesting.

Kaarten verkrijgbaar via Stadschouwburg Amsterdam

Prins Claus Prijs

Met de Prins Claus Prijzen eert het Prins Claus Fonds jaarlijks uitmuntende kunstenaars, denkers en organisaties die een positieve impact hebben op de ontwikkeling van hun land. De uitreiking vindt plaats op 10 december in het Koninklijk Paleis Amsterdam. Van 7 t/m 12 december zijn de laureaten te zien tijdens Culture in Action: Prince Claus Awards Week.

 

Meer inspiratie