Pina Baus Fellowship voor dans en choreografie

Kunststiftung NRW (de kunststichting van Noordrijn-Westfalen, Duitsland) en de Pina Bausch Foundation kennen een beurs toe voor dans en choreografie. Dansers worden tijdelijk deel van een gezelschap naar eigen keuze en choreografen nemen een kijk in de werkmethoden van een gerenommeerd choreograaf.

Credo van Pina Bausch

“It is not about art, and also not about mere skills. It is about life and about discovering a language for life.” Zo omschrijft Pina Bausch haar dansmotivatie. De kunststichting NRW en de Pina Bausch Foundation staan samen achter Bausch’ credo en ontwikkelden een beursprogramma om de danssector van Noordrijn-Westfalen in educatief opzicht te professionaliseren binnen een globale context.

Pina Bausch Fellowship

De 'Pina Bausch Fellowship' geeft dansers en choreografen uit de hele wereld de mogelijkheid om nieuwe van vormen van expressie te ontdekken. Ze worden tijdelijk deel van een gezelschap naar keuze of nemen een kijk in de werkmethoden van een gerenommeerd choreograaf. Het doel van de beurs is om het eigen bewegingsrepertoire uit te breiden  en om nieuwe, individuele vormen van expressie te vinden. Dit stuwt persoonlijke, artistieke ontwikkeling voort. De opgedane ervaringen en resultaten worden getoond in een openbare presentatie in Tanztheater Wuppertal.

De aanmeldingsperiode voor 2016 begon op 1 juni en eindigt op 1 oktober 2015. Deelnemers worden geselecteerd door een daartoe samengesteld panel. Een beurs geeft recht op een verblijf van drie tot zes maanden in binnen- of buiteland en een maandelijkse tegemoetkoming. Ook worden de reiskosten gedekt. Er worden ieder jaar niet meer dan vier beurzen uitgereikt.

Ga voor meer informatie en online aanmelding naar de website van de 'Pina Bausch Fellowship'.

Meer inspiratie