Pia Meuthen Panama Pictures Requiem for the lost things Bernhard Cultuur Prijs  2018

Pia Meuthen wint Bernhard Cultuurprijs 2018

Op donderdag 25 oktober kreeg choreografe Pia Meuthen de Bernhard Cultuurprijs. Deze ontving ze tijdens de première van haar nieuwe productie Requiem for Lost Things in de Verkadefabriek in Den-bosch. De juryvoorzitter Esmeralda Huizen zei hier het volgende over: “Ze verrijkt Noord-Brabant met zinnenprikkelende voorstellingen van ongekende zeggingskracht.” De prijs kreeg ze uit handen van de commissaris van de koning van Noord-Brabant, Wim van de Donk.  

Panama Pictures

Panama Pictures is het dansgezelschap van de Verkadefabriek in Den-Bosch en maakt voorstellingen op het gebied van dans en circus. Naast avondvullende voorstellingen produceert Panama Pictures korte choreografieën die worden ingezet op speelplekken en locaties buiten het theater. In het kader van talentontwikkeling en educatie geven de docenten en performers van Panama Pictures regelmatig masterclasses en workshops aan zowel amateurs als (semi) professionals. Ook begeleidt het gezelschap jonge makers bij het ontwikkelen van eigen werk en biedt hen een podium voor presentaties.

Pia Meuthen

Pia Meuthen volgde haar dansopleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en de Fontys Dansacademie in Tilburg. Nadat Meuthen afstudeerde, werkte ze als freelance choreograaf en maakte ze voorstellingen voor diverse Nederlandse werkplaatsen, productiehuizen en gezelschappen. In 2002 heeft zij Panama Pictures opgericht waar zij artistiek leider en choreograaf is.