Physical dynamics, dans, flex dansstudio

Physical Dynamics: het nieuwe trainen voor dansers

Met ingang van dansseizoen 2017-2018 biedt Flex Dansstudio in Nijmegen lessen ‘dance intens’ aan. Een speciaal lesprogramma voor leerlingen die een toekomst in de dans ambiëren of waarvan dans hun grootste passie is.

Physical Dynamics

Dance Intens is gebaseerd op de trainingsmethode 'Physical Dynamics', die je uitdaagt om je fysieke mogelijkheden te vergroten. Je werkt hierbij aan de conditionering van het (dansers)lichaam middels de elementen kracht, cardio, floorwork en partnering. Dit helpt bij het uitvoeren van dansbewegingen en freezes, die voor aanvulling zorgen bij diverse technieklessen zoals bijvoorbeeld moderne dans en breakdance.

Samenwerking met John Wooter

John Wooter, choreograaf en dansdocent, voerde eerder een onderzoek uit gericht op de fusie tussen academische dans en urban gerelateerde danslijven. Na de documentaire ‘Get On The Good Food’ is Wooter zich verder gaan concentreren op het nieuwe danslijf en de conditionering (physical dynamics) ervan. Deze concentratie mondde uit in een onderzoeksprogramma in samenwerking met Artez School of Dance. Flex Dansstudio is hier als eerste dansschool in Nederland onderdeel van. Een documentaire over dit onderzoek is in de maak. Wanneer deze gepubliceerd wordt, is tot dusver nog onbekend.

Flex Dansstudio is ambassadeur van Dansmagazine.