Persoonlijke aanpak onderscheidt GOTRA Step Forward! Summeracademy

Deelname aan de zomerschool van GOTRA - 29 juli t/m 8 augustus in SCHUNCK* Heerlen - kan een belangrijke stap zijn op de carrièreladder van jonge dansers. Landelijk worden er tal van ‘summerschools’ georganiseerd. Artistiek leider Maité Guérin legt het accent binnen het intensieve zomerdansprogramma van GOTRA op persoonlijk aandacht: kleine klassen, een beperkt aantal lessen en individuele begeleiding. De ervaring leert dat deelnemers daar enorm bij gebaat zijn.

Individuele begeleiding

Bij dansers die een professionele carrière nastreven kruipt ook in deze hete zomer het dansbloed waar het niet gaan kan. ‘Summer dance schools’ lopen vol, zo ook de STEP FORWARD! SUMMERACADEMY van GOTRA JOOST VROUENRAETS. Deelnemers staan te popelen om hun technieken bij te schaven, nieuwe bewegingsvormen en professioneel repertoire aan te leren.

De 45 deelnemers die zich tot nu toe ingeschreven hebben, krijgen tijdens het STEP FORWARD! programma persoonlijke aandacht en de nodige individuele begeleiding. De ervaring met andere jaren is dat met name jonge dansers hier erg bij gebaat zijn. Het sluit aan bij hun behoeften en tempert hun onzekerheid, waardoor er optimale persoonlijke groei kan plaatsvinden.

Talentontwikkeling

De STEP FORWARD! SUMMERACADEMY is een jaarlijkse traditie aan het worden met internationale spieren en een Limburgs hart. Het is een (talentontwikkelings)activiteit van de Stichting Bevordering Professionele Dans Limburg/GOTRA JOOST VROUENRAETS.

GOTRA vormt met haar artistieke visie en haar enorme palet aan stimulerende dansactiviteiten een uitstekende aanvulling en verrijking op alles wat er op dansgebied in Maastricht gebeurt. Het initiatief wordt ondersteund door Gemeente Heerlen, Provincie Limburg, Huis voor de Kunsten Limburg, VIA2018 en Brand Cultuurfonds Limburg.