Performing Gender bevraagt stereotypen rondom seksuele voorkeur

Performing Gender bevraagt stereotypen rondom seksuele voorkeur Over een kleine drie weken gaat de onderzoeksweek van Performing Gender in Maastricht van start. Performing Genderis een Europees dansproject dat middels de dans- én beeldende kunst de stereotype beelden rondom seksuele voorkeur, identiteit en gender wil bevragen. Stereotypen worden doorbroken en nieuwe beelden worden gecreëerd. Het lichaam van de kunstenaar is het ideale medium om onderzoek te doen naar en uitdrukking te geven aan een nieuwe identiteit.

Performing Gender

Performing Gender is een Europees samenwerkingsproject tussen Provinciale Arcigay Il Cassero / Gender Bender Festival (Bologna, Italië), Paso a 2 Plataforma Coreografica Asociacion Cultural (Madrid, Spanje), Domino / Queer Zagreb (Zagreb, Kroatië) en Festival de Nederlandse Dansdagen. In elk land zijn daarnaast verschillende gerenommeerde kunstinstellingen betrokken, zoals het Museo Reina Sofia in Madrid en het Musea d’Arte Moderna in Bologna.

In dit internationale project werken lokale, nationale en internationale partners samen, en delen de kunstenaars hun vragen en observaties met wetenschappers en ervaringsdeskundigen. Vanuit Nederland zijn de choreografen Jan Martens, Cecilia Moisio, Connor Schumacher en Juanjo Arques verbonden aan het project, evenals beeldend kunstenaar Oscar Santillan.

Studiobezoek

Van 24 februari t/m 3 maart zijn Jordi Cortés, Nina Kurtela, Alessandro Sciarroni, Connor Schumacher en Oscar Santillan in Maastricht aan het werk. Op 27 februari delen de kunstenaars in het Bonnefantenmuseum een eerste live gedanste schets van hun werk met een select gezelschap van genodigden. Aanvang 20.00 uur (verzamelen vanaf 19.30 uur in Ipanema). In verband met een beperkt aantal plekken, vragen we geïnteresseerden zich aan te melden via info@nederlandsedansdagen.nl.