Ouderen dansen eigen dansvoorstelling Act Your Age Festival

Op 12, 13 en 14 december gaan bewoners in verzorgingstehuizen in Maastricht met de voetjes van de vloer tijdens het driedaagse Act Your Age Festival. Er zijn dansworkshops en exposities en de bewoners maken zelf een dansvoorstelling.

Het Act Your Age Festival wil de kunst van het ouder worden laten zien, ondersteund door een gevarieerd programma. Bewoners van de verzorgingstehuizen kunnen lezingen bijwonen, exposities bekijken en van films genieten. Maar ze mogen zich ook van hun actiefste kant laten zien door mee te doen aan workshops, en zelfs een eigen voorstelling te maken.

OUD(a)live 2.0

Verpleeghuis de Mins in Maastricht speelt dit jaar een bijzondere rol voor het festival: de bewoners, samen met de betrokkenen van het verpleeghuis, werken daar samen met dansgezelschap Introdans om een dansvoorstelling te maken. Welke rol je ook hebt in de Mins, het maakt niet uit. Iedereen werkt samen en danst samen om de show te creëren. De eerste besloten voorstelling is aanstaande donderdag 12 december in de Mins (Ponjaardruwe 91 te Maastricht).

Inspirerend

Het Act Your Age Festival is een samenwerking tussen zorgorganisatie Vivre en de Nederlandse Dansdagen. Beiden ervaren het project positief. Vivre-bestuurder Dik Mol: “Ik raakte snel enthousiast toen de Nederlandse Dansdagen ons hiervoor benaderde. Dit project brengt mensen op een speciale manier samen. Ik verwacht dat elke (dans)voorstelling inspireert en vooral de creativiteit en beweeglijkheid van onze bewoners stimuleert.”

Ook Peggy Olislaegers, directeur Nederlandse Dansdagen, ziet OUD(a)live 2.0 als een verdere stap in het verbinden van dans en samenleving. “Dans is een verrijking van het leven, van het kijken naar dans tot aan het zelf dansen. De Nederlandse Dansdagen zetten de specifieke kennis van de danskunst in om verbondenheid en participatie te versterken.”

Hier vind je meer informatie over het Act Your Age Festival.