Optreden Nationale Ballet tijdens Nationaal eerbetoon Nelson Mandela

Sho Yamada en Michaela DePrince in Diane et ActeonDe Junior Company van Het Nationale Ballet treedt op zondag 15 december op als eerbetoon aan Nelson Mandela. Tijdens het Nationaal eerbetoon doen diverse artiesten mee in de Stadsschouwburg en de Melkweg.

Op en rondom het Leidseplein brengen diverse artiesten en kunstenaars hun eerbetoon aan Mandela. Zo dansen de jonge dansers Michaela DePrince en Sho Yamada van de Junior Company de pas de deux Diane et Acteon in de Stadsschouwburg, en treden er veel meer artiesten op, bijvoorbeeld het Cape Town Opera Choir, Typhoon, Jungle by Night, Wende, Rogier Pelgrim, Postmen, Karsu Dönmez, Akwasi, Ruben Hein, Angela Groothuizen, Arthur Japin, Kenneth Herdigein en een van de winnaars van de Grote Prijs van Nederland: Sofia Dragt.

Uitvaartplechtigheid Nelson Mandela

Het programma start om 12:00 uur, aansluitend op de uitvaartplechtigheid van Mandela in Zuid-Afrika. De begrafenis is live te volgen op grote schermen. De burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan, doet het woord en wordt hierbij bijgestaan door Conny Braam (oud-voorzitter Anti Apartheids Beweging Nederland).