Opnieuw dansworkshops Stichting Flamenco Limburg

Maria Penders organiseert flamencodansworkshops op 5 januari 2014.Stichting Flamenco Limburg organiseert begin 2014 opnieuw dansworkshops en een lezing. Flamencodans-docente Maria Penders verzorgt op zondag 5 januari zowel een kennismakingsworkhop als een flamencoworkshop voor gevorderden en wordt hierbij begeleid door gitarist Jeroen Melkert.

Liefhebbers van de dansstijl flamenco kunnen van 11:30 tot 17:15 uur terecht in de Artamuse concertzaal in Beek, waar gedurende de dag drie verschillende aspecten van flamenco aan bod komen.

Kennismakingsworkshop

Het woord zegt het al: in deze workshop maak je kennis met de flamencodanswereld. Als je nog nooit gedanst hebt is het geen probleem, daar is deze workshop juist voor. Gedurende 75 minuten leiden Maria Penders en Jeroen Melkert je door de beginstapjes van flamenco. 

Flamencoworkshop voor gevorderden

Wie meer dan drie jaar ervaring heeft in de Flamencodans kan terecht bij deze workshop. De focus ligt hier namelijk op dansen met een accessoire, zoals een manton (sjaal/doek) of een abacino (waaier). Hoe je hiermee kunt dansen, dat leer je tijdens deze workshop.

Flamencolezing

Voor ieder die meer informatie wil over het ontstaan van flamenco, de ritmes in de dans en alles wat erbij komt kijken. Wat zijn bijvoorbeeld een solea of een siguirya, een serrana of een tarantas? Een interessante geschiedenisles vol feitjes.

Over de oprichters

Stichting Flamenco Limburg is in augustus 2013 opgericht met als doel de flamencokunst meer bekendheid te geven door activiteiten te organiseren. Dit doen zij in samenwerking met dansdocente Maria Penders. Zij heeft een opleiding gevolgd bij bekende flamencodansers in Andalusië en is eigenaresse van dansschool El Candil. Ook gitarist Jeroen Melkert is opgeleid in Spanje en heeft bij meerdere gezelschappen gespeeld. Hij heeft sinds kort zijn eigen flamencogroep opgericht.

Meer informatie

De workshops en cursussen kunnen alleen plaatsvinden bij voldoende belangstelling. Schrijf je daarom voor 30 december in als je mee wil doen aan deze activiteiten. Dit kan door een mail te sturen naar flamencolimburg@gmail.com.

Het is nog niet zeker of de workshops en lezing daadwerkelijk in de Artamuse concertzaal gehouden kunnen worden. Blijf op de hoogte via de website van Stichting Flamenco Limburg.