Dansvakopleidingen

Openingsgala Holland Dance Festival belooft een spektakel te worden met 100 dansers op het podium

Holland Dance Festival opent zijn negentiende editie met een bijzonder verrassingsgala. Onder de titel Future of Dance ligt de focus volledig op jong danstalent en presenteert het festival de sterren van de toekomst. 

Beste juniorengezelschappen

Drie van de beste juniorengezelschappen ter wereld zullen een optreden geven tijdens de opening. Ailey II uit New York, dat al 50 jaar bestaat en bekend is om zijn krachtige en expressieve optredens. De Junior Company van Het Nationale Ballet dat inmiddels tien jaar bestaat en haar tienjarige jubileum viert bij Holland Dance Festival. En tot slot NDT 2, het springplank-gezelschap van Nederlands Dans Theater, is met 45 jaar het oudste juniorensemble van ons land en met haar adembenemende dansers heeft eigenlijk verder geen introductie nodig. 

Dansvakopleidingen

Behalve deze drie juniorengezelschappen ziet je tijdens Future of Dance ook optredens van jonge toptalenten van drie toonaangevende internationale dansvakopleidingen: Canada’s National Ballet School uit Toronto, Ballethnic Dance Company uit Atlanta US en BA Contemporary Dance uit Zürich. Totaal 100 dansers op het podium en prinses Beatrix, prins Constantijn en prinses Laurentien zullen ook van de partij zijn.