Open Stage The Next Level Professionals

Op vrijdag 12 december en woensdag 17 december presenteren New Dance Center Den Haag en New Dance Studios Amsterdam de resultaten van het project Open Stage The Next Level. 

Open Stage The Next Level

De Open Stage The Next Level is een samenwerkingsproject tussen New Dance Center Den Haag en New Dance Studios Amsterdam en bevordert, faciliteert en stimuleert nationale en internationale dansers en choreografen. Het is het podium waar vernieuwende en creatieve initiatieven binnen alle dansstijlen elkaar ontmoeten, van modern tot klassiek, hiphop, modern jazz, werelddans en cross-overs.

In de Open Stage The Next Level krijgen talentvolle dansmakers, die door de artistieke leiders van New Dance Studio’s en New Dance Center, een kans en ondersteuning om een langere choreografie te maken van minimaal 12 en maximaal 20 minuten. De samenwerking tussen New Dance Center en New Dance Studios bevordert de uitwisseling tussen de dansers en de choreografen van beide steden en zij helpen de deelnemers op weg met inspiratie, advies, ruimte en publiciteit. De beste deelnemers van de Open Stage voorstellingen - die op 22 oktober in Amsterdam en op 24 oktober in Den Haag plaatsvinden - krijgen nu  de mogelijkheid om hun talenten verder te ontwikkelen en te presenteren in Den Haag en in Amsterdam tijdens “The Next Level”.

Partners in dans

New Dance Center (NDC), centrum voor dans, body & mind, biedt een breed scala aan dans- en bewegingslessen voor dansers van allerlei niveaus, van beginnend tot en met professionals en voor alle leeftijden. Binnen NDC is er veel aandacht voor scholing en ontwikkeling van talent.
Het NDC fungeert tevens als trainingsstudio en als internationaal expertisecentrum voor dansprofessionals en choreografen. Meer info: www.newdancecenter.nl.

New Dance Studios (NDS) in Amsterdam is een broedplaats  voor dansers, choreografen en gezelschappen. Met advies, begeleiding en publiciteit is NDS de springplank voor aanstormend talent. Meer info: www.newdancestudios.com.

Artistiek leiders Joan van der Mast (NDC) en Glenn Westphal (NDS) hebben een jarenlange intensieve samenwerking waarbij het bevorderen, faciliteren en stimuleren van ontwikkelingen van dans centraal staat. Dit doen zij door het aantrekken van (internationale) gastdocenten, het opzetten van kwaliteits bevorderende projecten zoals de Open Stage, coachings- en begeleidingstrajecten en het faciliteren van professionals uit de danswereld om nieuw werk te maken en/of bewegingsonderzoek uit te voeren.

Locaties & informatie

Vrijdag 12 december - New Dance Center Den Haag
Locatie: Gebouw MOOOV, Binckhorstlaan 135, 2516 BA Den Haag
Inloop: 19:00 uur | Start programma: 19:30 uur
Donatie: € 10 volwassenen | € 5 jeugd
Maximaal aantal plaatsen: 80
Online reserveringen: www.newdancecenter.nl

Woensdag 17 december - New Dance Studios Amsterdam
Locatie: Meervaart Amsterdam, Meer en Vaart 300, 1068 LE Amsterdam
Inloop: 19:00 uur | Start programma: 19:30 uur
Donatie: : € 12 eerste rang | € 7 tweede rang
Reserveringen via de website: www.meervaart.nl