Open huis bij Het Muziektheater Amsterdam

Open huis bij Het Muziektheater AmsterdamZaterdag 23 maart is het open huis bij Het Muziektheater Amsterdam. Tussen 11.00 en 16.00 uur zijn er allerlei activiteiten op het gebied van opera, dans en ballet. Neem bijvoorbeeld een kijkje achter de schermen bij de theatertechniek, de rekwisietendienst en de kap- en grimafdeling van De Nederlandse Opera en Het Nationale Ballet. Of bezoek de open repetities en optredens in de zaal.

Ieder half uur zijn er diverse rondleidingen waar mensen een kijkje achter de schermen kunnen nemen. Er kan vanaf 11.00 uur ingetekend worden voor de rondleidingen tot en met 13.30 uur en vanaf 13.00 voor de rondleidingen na 13.30 uur. Let op: het aantal plaatsen is beperkt.

In de zaal presenteert Chazia Mourali gedurende de dag een gevarieerd programma. Je kunt hier bijvoorbeeld een repetitie van het Koor van De Nederlandse Opera en een les van Het Nationale Ballet bekijken. Ook verzorgt sopraan Catherine Naglestad een optreden.

In de foyer zijn onder andere creatieve kinderworkshops, een speurtocht, een lunchconcert en twee tentoonstellingen. Er is één tentoonstelling met kostuums uit opera- en balletvoorstellingen en de tweede expositie is speciaal voor deze dag ingericht met maquettes van decors van opera- en balletproducties.

De toegang is gratis. Het volledige programma is te vinden op de website.

Beeld: Edwin Walvis, verkregen via Wiki Commons