De Dutch Summer Dance Course. Vormgeving: Bureau Visueel

Opbrengst De Dutch Summer Dance Course naar aardbeving slachtoffers Lombok

Dit jaar heeft de opbrengst van de presentaties van De Dutch Summer Dance Course een ander doel dan wij van het dansgezelschap  gewend zijn. Atias Gindros, net begonnen als danser bij De Dutch Don’t Dance Division, kreeg het vreselijke nieuws dat zijn familie hun huis is kwijtgeraakt tijdens de aardbevingen in Lombok, Indonesië.

De artistieke directie van De Dutch Summer Dance Course heeft daarom besloten om de opbrengst van de presentaties van deze internationale danscursus beschikbaar te stellen voor hulp aan de slachtoffers van de aardbeving in Lombok, Indonesië. Na de eerste week was er al zevenhonderd euro opgehaald. De totale opbrengst kwam uiteindelijk neer op een bedrag van vierentwintighonderd euro. 

Familie van danser De Dutch Don’t Dance Division

De recente aardbevingen in Lombok, Indonesië zorgde voor enorm veel schade op het eiland. Honderdduizenden mensen hebben noodgedwongen hun huis moeten verlaten. Ook het huis van de familie van Gindros is verloren gegaan tijdens de ramp. De Saifana Organic Farm, die gerund wordt door de Gindros familie, is gelukkig niet ernstig beschadigd. Deze organisatie probeert nu zoveel mogelijk mensen te helpen in een gebied waar de regering internationale hulporganisaties niet toelaat vanwege eventueel economisch gezichtsverlies.

Met de opbrengst van de presentaties van De Dutch Summer Dance Course kan de organisatie Saifana Organic Farm slachtoffers van de ramp helpen door onder andere te voorzien in voedsel en drinkwater. Gindros heeft laten weten dat de stichting het geld onder andere investeert in de wederopbouw van scholen. 

Presentaties voor besloten publiek

De Dutch Summer Dance Course presentaties vonden plaats op 16 en 23 augustus. Deze presentaties waren niet openbaar te bezoeken, dit in verband met de beperkte plaatsen in het theater. Derden stonden vrij contact opnemen met De Dutch Don’t Dance Division wanneer zij een bijdrage wilden leveren aan deze actie.

Een snapshot verslag van De Dutch Summer Dance Course :

 

Klik hier voor meer informatie over De Saifana Organic Farm.