Ook Codarts naar Assemblée Internationale

Ook Codarts naar Assemblée InternationaleEerder schreven we al dat zes studenten van de Nationale Balletacademie Amsterdam naar het Assemblée Internationale 2013 festival in Canada gaan en hier een nieuw werk zullen vertonen van Ted Brandsen, de directeur van Het Nationale Ballet. Maar de Nationale Balletacademie Amsterdam is niet de enige Nederlandse dansopleiding die naar Canada gaat, ook studenten van de dansafdeling van Codarts zullen afreizen.

Assemblée Internationale 2013

De Assemblée Internationale 2013 vindt plaats van 28 april tot en met 4 mei 2013 in Toronto en wordt georganiseerd door Canada’s National Ballet School. Het is voor de tweede keer dat het balletfestival gehouden wordt. De eerste editie vond plaats in 2009 en ook daar was Codarts bij aanwezig. Dit jaar zijn er in totaal achttien vooraanstaande balletscholen die deelnemen, afkomstig uit elf verschillende landen. Naast de Nationale Balletacademie Amsterdam en Codarts komen bijvoorbeeld The Australian Ballet School uit Melbourne, The Juilliard School uit New York (Amerika), de L’École supérieure de ballet du Québec uit Montreal (Canada) en The Royal Ballet School uit Londen (Engeland).

Het festival heeft ten doel dat getalenteerde dansers van over de hele wereld van elkaar kunnen leren, met elkaar kunnen samenwerken en hun creativiteit met elkaar kunnen delen. Tijdens de week zijn er voorstellingen, lessen, workshops en bijeenkomsten. Ook is er dit jaar een speciaal onderdeel waarin de combinatie live performance met virtuele realiteit wordt onderzocht.

Kijk op de website van Assemblée Internationale voor meer informatie.Beeld: Gavin St. Ours, verkregen via Flickr