Ontmoeting in kracht en kwetsbaarheid

Vier dansers en twee choreografen, op muziek van U2 en van Beethoven. Dat zijn de ingrediënten van de nieuwe dansvoorstelling U2 meets Beethoven van Danscollectief Sjannie Vos. De voorstelling is te zien op 18 oktober en op 2 november.

De twee choreografen werken al jarenlang samen. Voor Sjannie Vos, die terug kan kijken op een leven vol dans, zijn kracht en kwetsbaarheid altijd een bron van inspiratie geweest. Zij vindt deze thema’s terug in de muziek van Beethoven. De jongere danser/choreografe Monique van den Heuvel vindt de inspiratie van ontmoeten in de muziek van U2. Met nummers als Unforgettable Fire en Cedars of Lebanon geeft zij op speelse wijze vorm aan het thema.

De voorstelling is het resultaat van een proces, waarin dansers en choreografen nauw hebben samengewerkt aan de uiteindelijke vorm. De eigenheid en doorleving van de dansers spelen dan ook een belangrijke rol in het geheel. Naast U2 en Beethoven leggen ook stukken van Schubert, Chopin en Yann Tierssen een basis voor deze choreografie.

Vrijdag 18 oktober – 20.30 uur – Deventer Schouwburg
Zaterdag 2 november – 20.30 uur – Lindenbergtheater Nijmegen

Kijk voor meer informatie op de website van Sjannie Vos.

Meer inspiratie