Ontdek de mooiste dansvoorstellingen bij Schouwburg Amstelveen

Ontdek de mooiste dansvoorstellingen bij Schouwburg Amstelveen

De kaartverkoop van seizoen 2019-2020 bij Schouwburg Amstelveen is gestart. Voor dans op hoog niveau van gezelschappen als Conny Janssen Danst en Introdans zit je in Amstelveen goed. Maar ook bijzondere dansvoorstellingen van internationale gezelschappen staan op het programma, zoals Recirquel Company Budapestmet acrobatisch danstheater in de voorstelling My Land. Alvast drie tips voor volgend seizoen.

Eerbetoon 75 jaar Slag om Arnhem

Introdans – The Battle

Vrijdag 15 november

In 2019 is het 75 jaar geleden dat de Slag om Arnhem plaatsvond, een gedenkwaardig moment in de Nederlandse geschiedenis. Als eerbetoon stelde Introdans een programma samen rond de thema’s strijd, kracht, energie en tot het uiterste gaan. Deze tijdloze en universele onderwerpen worden vormgegeven door eigentijdse choreografen. The Battle opent met werk van – what’s in a name – de Amerikaan Robert Battle en sluit af met Missa Brevis, het magnum opus van José Limón, een van de grootmeesters van de Amerikaanse moderne dans. Introdans presenteert ook met trots de premières van werken van Cayetano Soto en Sidi Larbi Cherkaoui.

Meer informatie & kaarten: www.schouwburgamstelveen.nl/thebattle

NDT viert zestigste verjaardag met vier contrasterende choreografieën

Nederlands Dans Theater 2 – Sierra Oscar Foxtrot Tango

 

Zaterdag 14 december

In Sierra Oscar Foxtrot Tango daagt een verrassende mix van vier contrasterende choreografische stemmen de jonge dansers van Nederland Dans Theater 2 uit. Medhi Walerski creëert, twee jaar na Soon, opnieuw een ballet voor het tweede gezelschap. Van associate choreographerMarco Goecke wordt het eigenzinnige, wereldwijd geprezen Wir sagen uns Dunkles(2017) gedanst, op muziek van Schubert, Schnittke en Placebo. Terug op het NDT-podium: het mysterieuze Sara(2013) van het innovatieve choreografenduo Sharon Eyal en Gai Behar, in een nieuwe versie. Van de Fransman Yoann Bourgeois ten slotte wordt een nieuwe bewerking vanFugue /Tableuit 2010 gebracht.

Meer informatie en kaarten: www.schouwburgamstelveen.nl/sierra

Acrobatisch danstheater, dé hit van het Fringe Festival Edinburgh 2018

Recirquel Company Budapest – My Land

Zaterdag 4 april

My Land van Recirquel Company Budapest was met 28 uitverkochte voorstellingen dé hit van het Fringe Festival 2018 in Edinburgh. De combinatie van dans, acrobatiek, schitterende muziek, illusie en fysieke inspanning maakt deze voorstelling tot een geslaagd voorbeeld van hedendaags verhalend circus. Met de productie My Land brengt het gezelschap, onder leiding van Bence Vagi, een fantastische voorstelling naar ons land. De artiesten bewegen over een met aarde bedekte ondergrond, terwijl ze fascinerende beelden creëren die traditie, vrijheid en liefde oproepen. Indringende Tartaarse, Moldavische en andere muziekstukken uit de Oekraïne verrijken het verhaal over wie de baas is in het land. 'Cast of extraordinarily high technical caliber' 'Beautiful and inventive scenography' (Fest Magazine*****).

Meer informatie & kaarten: www.schouwburgamstelveen.nl/myland

Bekijk hier het complete dansaanbod: www.schouwburgamstelveen.nl/genres/dansballet