Ondervraag balletdanseres Michaela DePrince in College Tour

Ondervraag balletdanseres Michaela DePrince in College Tour.Balletdanseres Michaela DePrince is te gast in het nieuwe seizoen van College Tour. De opnames vinden plaats op 13 februari in een van de repetitiestudio’s van het Nationale Ballet, waar Michaela in de Junior Company danst. Hier kun jij bij zijn!

College Tour

Op 7 februari begint het nieuwe seizoen van College Tour op Nederland 3. In dit programma interviewen studenten, onder leiding van presentator Twan Huys, spraakmakende internationale gasten. Dit voorjaar zijn Dan Brown, Michaela DePrince, Erwin Olaf, Derk Sauer, Klaas Knot en Jaap van Zweden te gast.

De uitzending met Michaela DePrince wordt uitgezonden op 14 februari om 20.25 uur. Ben jij student? Meld je dan nu aan zodat je tijdens de opnames Michaela jouw prangende vraag kunt stellen. Aanmelden kan op de website van College Tour.

Michaela DePrince

Michaela DePrince vond als driejarig weeskind tijdens de gruwelijke burgeroorlog van Siërra Leone haar roeping om balletdanseres te worden door een cover van Dancemagazine. Ze wilde net zo gelukkig zijn als die mooie vrouw op de voorkant van het tijdschrift.

Michaela verloor op driejarige leeftijd haar ouders maar werd geadopteerd door het Amerikaanse echtpaar Elaine en Charles DePrince die haar droom volledige steunen. Ze volgde haar dansopleiding bij het American Ballet Theatre en is bekend van de documentaire First Position. In 2012 was ze al in Nederland te zien, namelijk in De Notenkraker van De Dutch Don’t Dance Division - het dansgezelschap van Rinus Sprong en Thom Stuart. Sinds augustus 2013 danst Michaela bij de Junior Company van Het Nationale Ballet.

Meer inspiratie