Olympisch cultureel programma zoekt podiumkunstenaars

In augustus van dit jaar zullen de Olympische Spelen gehouden worden in het Braziliaanse Rio de Janeiro. In aanloop hiernaar vindt er deze zomer een Nederlands cultureel programma plaats in de stad. De organisatie Dutch Performing Arts zoekt voor dit programma naar ervaren podiumkunstenaars die bereid zijn om samen te werken met Braziliaanse vakgenoten om nieuw werk te creëren in de disciplines muziek, dans en theater. Wie interesse heeft kan zich nog tot 20 maart aanmelden.

Olympisch cultureel seizoen

De Brazilianen organiseren deze zomer het Okympisch Cultureel Seizoen en Nederland is één van de landen die is uitgenodigd om hier een bijdrage aan te leveren. Het Nederlandse programma wordt mede samengesteld door de Nederlandse Cultuurfondsen, Dutch Performing Arts en DutchCulture. Het Internationale podiumkunsten-festival TEMPO nam aan Braziliaanse kant het initiatief. Deze organisatie werkt daarbij ook nauw samen met andere culturele festivals en –organisaties in Rio de Janeiro. De doelstelling is om tussen 10 Nederlandse en 10 Braziliaanse kunstenaars vernieuwde samenwerkingen te creëren. Dit nieuwe werk wordt tijdens presentaties en een grootschalig evenement gepresenteerd.

Selectieprocedure

Er wordt een voorselectie gemaakt van negen podiumkunstenaars, drie in elke discipline uit de aanmeldingen voor muziek theater en dans. Vervolgens worden zij voorgesteld aan de collega’s in Brazilië. Daarna bekijken de programmeurs uit Nederland en Brazilië welke combinatie van makers volgens hen de best mogelijk samenwerking oplevert. Tot slot wordt in elke discipline één maker gekozen om deel te nemen aan het programma.

Aanmeldingen voor dit project

Dutch Performing Arts zoekt voor het project naar ervaren podiumkunstenaars. Mensen die beschikken over een mooi portfolio in de disciplines muziek, dans of theater kunnen zich aanmelden bij Anja Krans, via a.krans@dutchperformingarts.nl. Stuur een Engelstalige cv, een korte motivatie (max. 200 woorden, in het Engels) en de beschrijving van het 'idee' dat je zou willen uitvoeren met een nog onbekende vakgenoot in Brazilië (max. 200 woorden). Het is belangrijk dat je van 11 tot en met 31 juli 2016 in Brazilië kunt verblijven. Reageer alleen als je in deze periode gegarandeerd beschikbaar bent.

bron

Meer inspiratie