The Lady in Black Ann Van den Broek Lisa Boerstra

NTR zendt documentaire The Lady in Black over Ann van den Broek uit

Donderdagavond 2 april om 23.00 uur wordt de dansdocumentaire The Lady in Black van regisseuse Lisa Boerstra uitgezonden op NPO2 in Het Uur van de Wolf. The Lady in Black bevat een harde confrontatie tussen de dansers en hun choreografe Ann Van den Broek. De documentaire The Lady in Black ging op 15 maart 2015 in première op dansfestival Cinedans.

Documentaire The Lady in Black

Extreme ervaringen en emoties staan centraal in het werk van de Vlaamse choreografe Ann Van den Broek. Haar heftige choreografieën zijn vrijwel zonder uitzondering heel persoonlijk. Haar werkwijze is niets ontziend. Ze verlangt van haar dansers, maar ook van zichzelf, onvoorwaardelijke toewijding.

Deze aanpak staat centraal in de documentaire The Lady in Black van Lisa Boerstra. Zij laat zien hoezeer Ann Van den Broek zelf met de choreografieën verweven is en brengt leven en werk van de kunstenaar samen in een nieuwe ervaring.

Dansvoorstelling The Black Piece

De documentaire concentreert zich op de voorbereidingen van de dansvoorstelling The Black Piece. Hierin nemen de dansers en een cameraman het publiek mee naar het zwart dat onophoudelijk aantrekt, aandacht opeist, intrigeert en beklijft. De camera onthult en ontsluiert wat anders ongezien blijft. De toeschouwer wordt telkens op het verkeerde been gezet. Is de werkelijkheid niet altijd vreemder dan je denkt? De voorstelling zet dansers en publiek op scherp.

Choreografe Ann Van den Broek

Ann Van den Broek heeft met haar vernieuwende en succesvolle dansvoorstellingen internationale faam verworven. Tegelijkertijd heeft ze in het dagelijks leven te maken met de complexe haat liefde verhouding tot de mensen om haar heen.