NTR en VPRO openen Holland Festival

Marilyn MonroeVrijdag 1 juni wordt de 65e editie van het Holland Festival feestelijk geopend door de omroepen NTR en VPRO. Het openingsfeest zal bestaan uit een aantal optredens van artiesten en groepen die het gedurende dit festival te bewonderen zijn. Zo zal singer-songwriter Eefje de Visser een cover van Antony en the  Johnsons laten horen, komt Slagwerk Den Haag met een optreden van muziekpionier John Cage en onderzoekt choreograaf Alain Platel in zijn dansvoorstelling C(h)oeurs de schoonheid van de massa.

NTR logoBovendien zal er een optreden verzorgt worden door operasopraan Laura Aikin, zij gaat een stuk zingen uit 'Waiting for Miss Monroe' van De Nederlandse Opera. Voor dit optreden zijn de NTR en VPRO nog op zoek naar 30 Monroe look-a-likes die samen met een regisseur een 3 minuten durende achtergronddans bij 'I VPRO logoWanna Be Loved By You' willen instuderen. 23 mei sluit hier de aanmelding voor.

De omroepen NTR en VPRO zullen in het kader van het internationale podiumkunstenfestival van 1 tot en met 28 juni een speciale culturele programmering op radio en televisie uitzenden. Op Nederland 2 zal de opening live te volgen zijn en zal iedere zondagavond een Holland Festival-special uitgezonden worden.

Voor meer informatie, het volledige programma of deelname aan de Marilyn Monroe act klik hier.