Noorderzon Performing Arts Festival Groningen

 Pierre BorasciVan 16 tot en met 26 augustus vindt de 22e editie van het Noorderzon Performing Arts Festival Groningen in het Noorderplantsoen en op vele andere locaties in Groningen plaats. Dit festival is een internationale combinatie van muziek, dans, circus, toneel, mime en poppentheater waar publiek van over de hele wereld op af komt. Er wordt werk gepresenteerd van grootheden en jonge talenten uit landen als Frankrijk, Australië, Cambodja, Noorwegen, België, Duitsland, Thailand, Groot-Brittannië, Zwitserland, Finland en Hongarije.

Hieronder een kleine greep uit het dansprogramma:

Crack - Arco Renz en Amrita Performing Arts maken samen een voorstelling over de individualisering van de nieuwe generatie Cambodjanen. Het is moeilijk voor deze generatie hun weg in het leven te vinden. Aan de ene kant bevinden ze zich in een omgeving van armoede, gebrek aan educatie, heersende corruptie en scherpe generatieconflicten en aan de andere kant krijgen ze ook te maken met de snelle opkomst van digitale media en communicatie. In Crack wordt hiervan de impact op de lichamen en geesten van jonge Cambodjanen weergegeven.

Black and White - De Thaise danser en choreograaf Pichet Klunchun laat in Black and White de strijd tussen goed en slecht in de mens zien. De voorstelling geeft de zoektocht naar de balans in de samenleving, tussen oost en west en tussen oude en nieuwe kunstvormen weer.

NOW NOW NOW - Samen met twee andere dansers onderzoekt danser en choreograaf Luke George in deze voorstelling de betekenis van tijd, energie en bewustzijn. Iedereen probeert te 'leven in het moment' maar met die gedachten voortdurend in het achterhoofd te hebben raakt men steeds verder van deze ideologie verwijderd.

L'Immédiat - Franse Camille Boitel laat met zeven jonge acrobaten zijn reactie op de onzekerheid en chaos van de moderne tijd zien. Het podium ligt bezaaid met spullen, rommel en machines en dient als decor voor het ongrijpbare circus, dans en theaterspektakel.

Voor het volledige programma en tickets klik hier.

Lees hier het interview met choreograaf Luke George