"Schilderijen uit een tentoonstelling"

Nominatie prestigieuze prijs voor Sidi Larbi Cherkaoui

In Moskou is bekendgemaakt dat choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui en het Ballet Vlaanderen zijn genomineerd voor de Prix Benois de la Danse. Cherkaoui komt in de categorie Beste Choregrafie voor de prijs in aanmerking door het ballet Exhibition, een stuk dat hij in 2016 voor het Ballet Vlaanderen heeft gemaakt.

Exhibition, een ballet op "Schilderijen uit een tentoonstelling" van de componist Modest Moesorgski in een arrangement van Maurice Ravel, maakte deel uit een serie succesvolle balletten op muziek van Ravel die Ballet Vlaanderen in het seizoen 2015-2016 heeft uitgevoerd. Het is een ballet voor een twintigtal dansers, die in en uit lijsten van schilderijen stappen, een spel van kijken en bekeken worden. Tim van Steenbergen ontwierp voor deze voorstelling het decor en de kostuums.

Twee keer prijs

Sidi Larbi Cherkaoui  heeft de prestigieuze prijs in 2011 al eerder gewonnen samen met Damien Jalet voor het stuk Babel (words). De Prix Benois de la Danse wordt elk jaar door de International Dance Association uitgereikt aan de belangrijkste dansproducties in het voorbije jaar. De uitreiking vindt plaats op 30 en 31 mei in Moskou.

Meer inspiratie