Nieuwste voorstelling Panama Pictures in Plaza Futura

Nieuwste voorstelling Panama Pictures in Plaza FuturaOp 26 april is de nieuwste voorstelling Ergens; dichtbij van Panama Pictures / Pia Meuthen te zien in Plaza Futura te Eindhoven. De voorstelling is een mix van dans, circus, spel en muziek.

Ergens; dichtbij is een gedanste roadmovie. Vier dansers en twee acrobaten nemen het publiek mee naar plekken die dichtbij en herkenbaar lijken, maar die zich op de grens van de realiteit bevinden. De twee disciplines vullen elkaar aan en versterken elkaar. Dit resulteert in krachtig bewegingsmateriaal en risicovol partnerwerk. Korte verhalen van schrijfster Maartje Wortel en werk van illustrator en kunstenaar Shaun Tan dienden als inspiratie voor de voorstelling. De muziek bij de voorstelling is van Jeroen Strijbos en Rob van Rijswijk.

Panama Pictures / Pia Meuthen

Panama Pictures is het gezelschap van choreografe Pia Meuthen. Meuthen maakt theatrale dansstukken, vaak geïnspireerd op literatuur. Ook de persoonlijke inbreng van haar dansers is van groot belang bij het creëren van een voorstelling.

Pia Meuthen is afkomstig uit Duitsland, maar heeft haar dansopleiding gevolgd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en de Fontys Dansacademie in Tilburg. Ze werkt sinds 1998 als freelance choreografe en heeft voorstellingen gemaakt in opdracht van verschillende organisaties. Sinds 2002 heeft ze de artistieke leiding over Panama Pictures, waarmee ze onder andere Unmade Beds en Nude maakte. Van 2009 tot en met 2012 was Meuthen tevens huischoreografe bij Danshuis Station Zuid in Tilburg.

Charlotte Schultz zag de voorstelling al voor Dans Magazine. Lees haar review of klik hier om direct kaarten te bestellen voor Ergens; dichtbij op 26 april in Plaze Futura. Na afloop van de voorstelling is er een gesprek met Pia Meuthen. Hierna is Ergens; dichtbij dit seizoen alleen nog te zien op woensdag 29 mei in de Schouwburg Arnhem.

Meer informatie over Panama Pictures en Pia Meuthen is te vinden op www.panamapictures.nl.