Nieuwe voorstelling van Akram Khan verplaatst

Desh Akram KahnDe nieuwe solo voorstelling van de Brits-Bengaalse choreograaf Akram Khan is verplaatst van 19 en 20 mei naar 11 november 2012 in de Stadschouwburg van Amsterdam. De beroemde choreograaf is onlangs geblesseerd geraakt en kan daardoor zijn nieuwe voorstelling Desh voorlopig niet ten tonele brengen.

Liefhebbers van Khan hoeven niet te treuren, want ze kunnen de show alsnog zien en kaartjes kunnen kosteloos worden omgeboekt. De choreograaf maakt afwisselende solowerken geïnspireerd door zijn thuisland Bangladesh. Hij danst in de Indiase kathak-dansstijl en was te zien op festival Julidans 2010. Het is de bedoeling dat Khan ook dit jaar tijdens Julidans optreedt. Hij maakt ook groepschoreografieën als Vertical Road, die vorig jaar in de Stadschouwburg van Amsterdam was te zien.

In de dansvoorstelling Desh reist Akram Khan terug naar zijn geboorteland. Hij ziet de onvoorstelbare schoonheid van het land, maar het wordt geplaagd door armoe en ellende. Khan toont zijn herinneringen door dans. Oscarwinnaar Tim Yip ontwierp het toneelbeeld. De bekende Engelse krant The Guardian was laaiend enthousiast over Akram Khan en zijn nieuwe voorstelling Desh. “Een meesterwerk. Het beste wat Khan ooit heeft gemaakt.”