Nieuwe voorstelling Andrea Božić

Samen met geluidskunstenaar Robert Pravda en beeldend kunstenaar Julia Willms maakt Andrea Božić de interdisciplinaire voorstelling Intergalactic (An Attempt to Overcome the Binary). Het werk is gebaseerd op het verhaal Tlön Uqbar, Orbis Tertius van Jorge Luis Borghes. In de voorstelling wordt de black box van het theater opnieuw vormgegeven en deze komt als het ware tot leven door een samenspel van geluid, beweging, licht, videobeeld en duisternis. De waarneming van de bezoekers wordt hierdoor op een aangename manier ontregeld en getest. Dit is een terugkerend fenomeen in de voorstellingen van Andrea Božić.

Intergalactic is een productie van Stichting Tilt en Frascati. Het is de eerste productie van Stichting Tilt, een platform opgericht in 2009 door Božić, Willms en Pravda om voorstellingen te kunnen maken en interdisciplinair werken en denken te bevorderen. De drie makers werken samen sinds 2005.

Božić, Willms en Pravda

Een interdisciplinaire voorstelling van Andrea BozicAndrea Božić studeerde moderne dans in Kroatië. In Nederland studeerde ze in 1999 af aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling en in 2005 aan de Amsterdam Master of Choreography. Sinds 2003 werkt ze bij Frascati. Van 2009 tot 2012 was ze artist in residence bij Emio Greco | PC. Ze wordt gezien als een pionier vanwege haar interdisciplinaire aanpak; in haar werken laat ze film, dans, muziek, video en nieuwe media samenkomen.

Julia Willms maakt onder andere video-installaties, fotowerk en tekeningen. Ze onderzoekt daarin de aard van het kijken. Robert Pravda is experimenteel geluidskunstenaar en componist. Hij maakt instrumenten voor multimedia performances en composities voor ruimtelijke geluid- en lichtinstallaties. Naast zijn eigen werk maakt hij regelmatig muziekinstallaties voor theater- en dansperformances.

De première van Intergalactic is op 7 maart in Frascati. Ook op 8 en 9 maart is de voorstelling hier nog te zien. Klik hier voor kaarten. Meer informatie over de kunstenaars en Stichting Tilt is te vinden op de website van Andrea Božić.