Nieuwe talenten in het nieuwe seizoen van Introdans

Ruben Ameling, Nienke Wind, Pascal Schut, Kim van der Put foto Hans GerritsenHet nieuwe seizoen 2012/2013 van Introdans wordt versterkt door vier nieuwe danstalenten en een nieuwe balletmeester. De nieuwe danstalenten zijn allen afkomstig van Nederlandse dansvakopleidingen (het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, de Nationale Balletacademie in Amsterdam en Codarts in Rotterdam) en hebben nu een seizoenscontract bij Introdans bemachtigd.

Alle dansers, Ruben Ameling, Kim van der Put, Pascal Schut en Nienke Wind, zijn 20 jaar oud en hebben in het jubileumseizoen 2011-2012 stage gelopen bij Introdans. Ze werden door artistiek directeur Roel Voorintholt tijdens hun opleiding opgemerkt als jong danstalent. ‘’Introdans investeert graag in jong talent, het is een van onze speerpunten en ik kijk uit naar de ontwikkeling van deze jonge dansers’’, aldus Roel Voorintholt.

Kevin Cregan gaat dit seizoen als balletmeester bij Introdans aan de slag. Hij was danser bij het Nationale Ballet en heeft als gastdocent gewerkt voor onder andere The Forsythe Company, Cullberg Ballet, het Nederlands Dans Theater en heeft in Londen samengewerkt met William Forsythe en Meryl Tankerd. Balletmeesters Diane Matla en Iris Reyes worden zijn collega’s bij Introdans.