Nieuwe samenwerking choreografe Anouk van Dijk en regisseur Falk Richter

'Protect Me'. Foto www.anoukvandijk.nlDe voorstelling ‘Protect Me’ tussen choreografe Anouk van Dijk en regisseur Falk Richter gaat nogmaals op tournee in het voorjaar. 27 oktober 2010 ging ‘Protect Me’ in première en wegens succes zullen de acteurs van de Schaubühne Berlin, en dansers van anoukvandijk dc wederom op tournee door Europa gaan. Van 18 t/m 25 februari zullen ze te zien zijn in Sevilla en Madrid, van 23 t/m 26 april in Amsterdam, Groningen en Breda, en van 18 t/m 20 mei in Athene.

In 'Protect Me' bevinden de mensen op het toneel zich in een staat van verwarring. Tevergeefs zoeken ze steun bij elkaar in tijden van onzekerheid en proberen hun beklemmende situatie te doorbreken door de toekomst met open blik tegemoet te treden. Menselijke relaties worden met een knipoog onder de loep genomen. Deze voorstelling is een zoektocht naar wie we werkelijk zijn en wat we voor elkaar kunnen betekenen. 

In navolging van ‘Protect Me’ zijn Anouk van Dijk en Falk Richter bezig met een nieuw samenwerkingsproject genaamd ‘Rausch’. De acteurs, dansers en musici verkennen in deze voorstelling onze angsten, ambities en staat van zijn. Tot voor kort leek alles voortvarend te gaan in de Westerse samenleving waardoor we gewend waren alles in ons leven te kunnen controleren. In snel tempo verliezen we echter de grip op de werkelijkheid, mede door de financiële crisis. Deze worsteling van de mens met onze hedendaagse werkelijkheid hebben Anouk van Dijk, Falk Richter en de Australische componist Ben Frost proberen weer te geven op het podium. 

De première van ‘Rausch’ vindt plaats op 14 april in Düsseldorf en begin november zal deze opvoering Nederland aandoen.